Nederlandse tulpenkwekers doen oproep aan Belgische bloemisten

Op Nationale Tulpendag, 16 januari 2021, wordt dit jaar door corona geen officiële aftrap gegeven middels de aanleg van een reusachtige pluktuin vol tulpen. Arjan Smit, voorzitter Tulpen Promotie Nederland doet namens alle Nederlandse kwekers een oproep aan bloemisten, supermarkten, webshops en tulpenkwekers in België: “Let’s connect”.

Het verzoek is eenvoudig: deel op 16 januari 2021 een tulpenfoto via social media en gebruik de hashtag #Tulpendag. De kwekers hopen daarmee een groot bereik te creëren zodat elke Belg en Hollander weet dat tulpen weer volop verkrijgbaar zijn. “Het centrale thema van het tulpenseizoen 2021 is ‘Let’s Connect’. Deze boodschap past perfect bij het kleurrijke, positieve en vrolijke karakter van de tulp. We hopen dat iedereen die de tulp een warm hart toedraagt, zal meedoen aan deze sociale actie op de sociale media.”

Poster en tulpenvlag
Ter ondersteuning van de verkoop van tulpen door retailers heeft Tulpen Promotie Nederland nieuwe posters gemaakt met daarop het thema ‘Let’s Connect’. Ze zijn gratis te downloaden via www.tulpenpromotie.nl.

De vorig jaar geïntroduceerde tulpenvlag bleek in Nederland een groot succes. “Heel veel bloemisten en tulpenverkopers hebben de vlag besteld waardoor Tulpendag een extra feestelijk karakter kreeg in heel Nederland. Het lijkt ons geweldig als in België de vlag ook massaal uit gaat hangen en door de tekst ‘It’s time for tulips’ kan hij natuurlijk het hele seizoen wapperen!”

De tulpenvlag is tot en met 31 januari 2021 voor slechts € 7,50 (excl. verzendkosten) te bestellen via www.tulpenpromotie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.