Nederlandse ambassade in Parijs viert Willem van Oranje

Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander organiseerde de Nederlandse ambassade op 29 april 2015 de Koningsreceptie in de Parijse residentie van de ambassadeur, Zijne Excellentie Ed Kronenburg en zijn vrouw Liliane Kronenburg. LM Flower Fashion verzorgde de bloemrijke inkleding.Me2. KRt de VN klimaatconferentie COP21 prominent op de Parijse agenda, stond de Koningsdagviering dit jaar in het teken van duurzaamheid. Ruim 500 gasten werden verwelkomd, met, naast de reguliere contacten, een breed netwerk van milieubewuste ondernemers tot groene ontwerpers.

Maar duurzaamheid is niet het enige wat de klok slaat. Dit jaar start één van de meest prominente Franse sport-evenementen, de Tour de France, voor de zesde keer in de geschiedenis in Nederland. Deze viering van de gedeelde voorliefde voor de wielersport wordt tevens de aftrap voor het Nederlands-Frans economisch jaar.

Ook op het culturele vlak is 2015 een bijzonder jaar. Het is het jaar van de viering van 125 jaar Van Gogh, de Nederlandse schilder wiens oeuvre onlosmakelijk verbonden is met Frankrijk.
Met de eregast van de receptie, Franse staatssecretaris Harlem Désir, werd vooruit gekeken naar het voorjaar van 2016 wanneer Nederland het voorzitterschap van de Europese Unie op zich neemt. Het voorzitterschap en de aanloop ernaar toe bieden een kader voor een verdere versterking van de betrekkingen in Europees verband.

De Nederlandse erewacht, het Nederlandse fanfarekorps en de Nederlandse producten en bloemen maakten het Oranjefeest compleet. De court werd gestyled met bloemen van de bij LM Flower Fashion aangesloten kwekers Anco pure Vanda (Vanda bloemen en planten), Fransen Roses (Red Naomi en Myrna rozen), Marginpar (diverse exclusieve zomerbloemen), Meijer Roses (Avalanche, Sweet Avalanche en Pearl Avalanche rozen), Vollering Hydrangea (snij-Hortensia’s), Walter Grootscholten Orchids (snij-Phalaenopsis) en Zentoo Chrysanten  in de nationale driekleur rood, wit en blauw. De bloemen straalden naast de officiele erewacht van de marechaussee. Het entrée en de bibliotheek, waar het ontvangst plaatsvond, werd gedecoreerd in oranje tinten.3. KR
Om de Nationale driekleur via de kamers compleet te maken werd de salon in blauwe tinten gedecoreerd, de prachtige muziekkamer werd feestelijk in witte tinten gestyled en de dinerkamer straalde met een Koninklijk buffet in rode tinten. Bloemen van andere Nederlandse kwekers werden gecombineerd met de bloemen van de LM Flower Fashion kwekers. Zo werden Cymbidiums van HvS Orchids, gerbera’s van LG Flowers (Choicy Gerbera), Wigchert Delphiniums, Evanty Anthuriums, De Haas Callas, Amaryllis van den Ende, lelies van Lillies of Life, tulpen van Arjan Smit Spierdijk en Hobaho Lisse en Mulder Asparagus gedecoreerd in floral foam van Chrysal en glaswerk van Hakbijl Glas. Buxus van Topbuxus en Mandevilla, Rosa, Hedera en Hibiscus van Vireo Plants werden buiten in de unieke Parijse tuin geplant.

Zoals de kweker van Anco pure Vanda, Steef van Adrichem, omschreef: “Nederlandse bloemenkwekers kunnen trots zijn op het werk van LM Flower Fashion op deze hoogwaardige gelegenheid ter promotie van de Nederlandse producten!”

https://www.facebook.com/LMFlowerFashion

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.