Natalia Zizko durft floristen te laten dromen met betoverende sprookjescarrousel

Meer dan 15.000 bloemenliefhebbers hebben hun ogen de kost gegeven tijdens de 22ste editie van Fleuramour in Alden Biesen. Het werd een topeditie met adembenemende creaties van over de hele wereld. Blikvanger was de betoverende sprookjescarrousel van de Russische topfloriste Natalia Zizko.

Als magneten werden de talrijke bezoekers naar het meesterwerk van Natalia Zizko toegezogen. Vanuit welke hoek je de gigantische, veelkleurige bloemencarrousel op de Erekoer ook fotografeerde, het leverde altijd een prachtplaat op om familie en vrienden mee te verbazen.

Proficiat Natalia met dé eyecatcher van Fleuramour 2017. Is dit het meesterstuk uit je carrière?

Natalia Zizko: “Jazeker. De positieve reacties zijn overweldigend en hartverwarmend, maar het is vooral een geweldige ervaring geweest voor mij. Ik ben het gewend om huwelijksfeesten aan te kleden met enorme bloemcreaties. De ruimte opvullen was dus geen probleem voor mij. Maar, het vergde toch een gigantische inspanning van mijzelf en van mijn team om de hele constructie op tijd klaar te hebben.”

Hoe ben je op het idee gekomen om een sprookjescarrousel te creëren?

“Het thema van deze Fleuramour-editie was ‘cultuur’ en sprookjes nemen een heel voorname plaats in de Russische cultuur in. Daarnaast geloof ik sterk dat mensen hun eigen sprookje kunnen creëren. Als floriste stelde ik mij de vraag: wat is mijn ultieme droom? Wel, een reusachtige sprookjescarrousel van duizenden bloemen! Door gewoon nog maar te geloven in het onmogelijke, maak je jouw sprookje al deels waar. En kijk… (wijst naar de carrousel) Hij staat er! (lacht)

Waarom precies een draaimolen?

“Het moest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: