Najaarsblues op komst: extra nood aan bloem & groen

Heb jij dat ook? Nog steeds hoop je op een bonusmaand vol welverdiende uren zon, maar je weet donders goed dat je jezelf blaasjes wijsmaakt. Want nog voor we goed en wel allemaal beseft hebben dat die flutzomer voorbij is, worden we alweer keihard met de neus op de feiten gedrukt. Een grijs wolkenpak aan de hemel dat niets liever doet dan hier nog maanden kamperen, gure regenvlagen en nog steeds geen verlossend licht aan het einde van de coronatunnel. Meer dan ooit gaan we dit najaar collectief onze toevlucht moeten nemen tot gelukshormonen. Hét moment voor elke bloemist om “count me in” te roepen! Met kleurrijke bloemen, onweerstaanbare boeketten en heilzame planten ga jij de najaarsblues te lijf.

Is er een dokter in de zaal?

Dokterskabinetten lijken de komende maanden overspoeld te gaan worden door mensen die een oppepper kunnen gebruiken. Na anderhalf jaar onheilsberichten over corona, alle opgelegde (sociale) beperkingen en dan nog eens een rampzalige zomer die eigenlijk al onze miserie even had moeten doen vergeten, is het belangrijker dan ooit om je geluk nu even te zoeken in kleine dingen. Bloemen en planten staan met stip op één, want van hun aanwezigheid is het wetenschappelijk bewezen dat ze ons gelukkiger maken.

We hebben deze herfst en winter meer dan ooit nood aan extra vitaminen en gelukshormonen voor onze body, mind and soul. Het advies is even simpel als doeltreffend: omring je met natuur. De aanwezigheid van bloemen en planten in huis verhoogt je geluksgevoel en verlaagt je stressniveau.

Verschillende onderzoeken tonen aan: bloemen maken ons gelukkiger als mens en op verschillende vlakken.

©mooiwatbloemendoen.nl

1. Bloemen verjagen angsten

In een tijd waarin de tv en smartphone ons voortdurend bestoken met slecht nieuws, mag het niet verwonderen dat het angstgevoel binnen onze maatschappij enorm is toegenomen.

Studies tonen echter aan dat je na een paar dagen in de buurt van bloemen al een pak minder somber of negatief bent.

Quatsch, denk je? Sta hier dan eens bij stil: waarom plaatsen we de bloemen het vaakst in de keuken, de eetkamer en de woonkamer, plaatsen waar we veel tijd doorbrengen? Instinctief voelen we die kracht van bloemen en ons lichaam wil er graag zoveel en zolang mogelijk door omringd zijn.

©mooiwatbloemendoen.nl

2. Bloemen verhogen je empathie

Deelnemers aan een studie die een week met bloemen leefden, voelden een duidelijke toename in hun gevoelens van medeleven met anderen. Met andere woorden: tussen de bloemen leven, doet je hart openstellen voor anderen.

©mooiwatbloemendoen.nl

3. Bloemen verhogen je productiviteit

Uit een onderzoek blijkt ook dat mensen zich gelukkiger voelen en enthousiaster en energieker op het werk zijn wanneer er bloemen in hun omgeving staan. Je weet dus wat te doen! Maak een klein bloemenwinkeltje van dat saaie landschapsbureau. En op dat thuisbureau horen natuurlijk evenzeer bloemen!


Ook planten maken je gelukkiger

©Bloemenbureau Holland – Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Niet alleen bloemen, ook planten verhogen ons fysiek en mentaal welzijn. Ze verminderen angst, counteren stress, werken kalmerend en helpen je aan een diepere slaap. Zorg dat je de juiste plant uitzoekt voor het gewenste effect.”

Je weet dus wat je te doen staat. Om je huisarts en apotheker straks niet voor een winterdip te moeten consulteren, stap eens binnen bij je lokale bloemist die je met veel liefde de nodige bloemen en planten zal adviseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.