Mmmmaak een verlokkelijke parfumerie met bloemen!

Je benut enkel de schoonheid van bloemen? Zo’n gemiste kans! Niet het zicht maar de reukzin is het sterkst ontwikkelde orgaan van de mens. Hoppa!

Met deze tips stel jij een verlokkelijke parfumerie samen met bloemen!

Advertising
 

 

Uitbater van een bloemenwinkel?

  • Plaats een tiental bloemen in doorzichtige vaasjes op een rij. Zet er eventueel de namen bij maar afficheer vooral dat de klanten kunnen stemmen op de best ruikende bloem. Laat hen afzonderlijk een balletje uit een grote bokaal nemen en in de bijhorende schaal of koker naast de juiste bloem deponeren. Voordeel 1: jij weet welke parfumbloemen populair zijn en welke je moet hamsteren! Voordeel 2: de klant krijgt zo ook wat beleving!
  • Ook plezierig: laat de klant zelf een bosje samenstellen met de aantrekkelijkste geurbloemen. Eens hij/zij er van elke soort één gekozen heeft, is het jouw beurt om met veel show een oogverblindend parfumboeket samen te binden.
  • Maak 3 tot 5 onweerstaanbare geurboeketten die je elk een verleidelijke vrouwen- of mannennaam geeft. Voor de hand liggende suggesties: Fleur, Iris, Margriet, Hyacint, Violetta, Roos, Lily,… Hang er een leuke noemer boven zoals Boeketten-voor-curieuzeneuzen of Ruik-aan-mij-ruikers. Nog een manier om met weinig moeite en kosteloos veel resultaat te bereiken.

Hartstochtelijke bloemenliefhebber?

  • Decoreer je huis of zaak met verschillende geurhoekjes. Freesia’s op de keukentafel, lathyrus op die vintage wandkast en romantische pioenrozen in de slaapkamer. Een alledaagse wandeling door je interieur verandert zo in een weldadige belevingstocht voor je neus en je humeur! Zo’n bosje is ook véél gezonder dan die chemische luchtverfrisser!
  • Vraag de uitbater van de bloemenshop om een ruik-aan-mij-ruiker samen te stellen, met uitsluitend zoet geurende bloemen. Zalig om cadeau te geven!
©365dagenbloemen

Brem

Zodra de zoete geur van brem je neus prikkelt, weet je het zeker: het is lente!

Freesia

Als alle bloemen van de kam volledig open zijn, ruik je de Freesia in optima forma. De geur varieert van zoet, citrusachtig tot kruidig. Deze vintage bloemengeur is onweerstaanbaar.

Lathyrus

De zoete geur in combinatie met de zachte en stralende kleuren maakt lathyrus heel romantisch: perfect voor de lentebruid!

Fritillaria

Sommige soorten geuren sterk, maar de aandacht gaat ook naar hun prachtige verschijningsvorm. Van de geblokte kievitsbloem tot een elegante paarse klokjesbloem.

Violier

Deze bloem verspreidt een zoete, kruidige geur. Eén bloem in een veldboeket is al voldoende om de woonkamer te parfumeren.

Blauw druifje

De naam is afgeleid van ‘muskarimi’, de naam van een andere druifhyacint die naar muskus geurt.

Mimosa

Bloemig, poederig, licht en blij: parfumeurs omschrijven de geur in lyrische bewoordingen. De pluizige pomponnetjes maken van mimosa ook echt een hebbeding.

Sering

Deze bloemen van de heester geuren verleidelijk: zacht, zoet en bijna zomers. Niet opdringerig, wel aanwezig.

Hyacint

De geur maakt je vrolijk en optimistisch. De ‘White King’ heeft een licht frisse geur, de ‘Purple Star’ een sterk fris parfum en ‘Delft Blue’ een zware bloemengeur. Sommige soorten overdrijven inderdaad een beetje, maar die kun je altijd nog verhuizen naar de buitentafel.

Meiklokje

De bloemetjes geuren zacht, fris en bloemig. De geurstof kan niet uit de bloemen zelf worden onttrokken: bij een parfum met lelietje-van-dalen ruik je dus de synthetische versie die de natuurlijke wel heel goed benadert. In Frankrijk is het traditie om op 1 mei een bosje te geven aan iemand die je liefhebt.

Narcis

Trosnarcissen (al dan niet mini) geuren meestal uitbundig. Andere narcissoorten ruik je wellicht wat minder, maar die zijn door hun vrolijke verschijning ook op-en-top lente.

Pioenroos

Van honingzoet en bloemig tot zelfs citrusachtig. De pioen is niet alleen mooi!

Waxflower

Kneus de blaadjes en laat je verrassen door de geur.

Tuberoos

De geur van deze trendy witte tot lichtroze bloem is intens, bloemig en verleidelijk, tegen het bedwelmende aan. Niet voor niets is deze bloem momenteel een vast ingrediënt in romantische parfums.

Zijn sommige soorten niet meer verkrijgbaar? Wees dan gewoon wat kwistiger met de beschikbare bloemsoorten!

>> 365dagenbloemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: