Met D&M Forces op weg naar een mooie en aantrekkelijke bloemenzaak met uitstekende resultaten

Expertise ten dienste van de klant
Al 25 jaar is D&M actief als ontwerper en producent van unieke, decoratieve designartikelen die verkocht worden in kwaliteitszaken – bloemenzaken en tuincentra –  in Europa en elders in de wereld. De expertise op het vlak van productkennis, productpresentatie, merchandising en marketing stelt D&M graag ten dienste van de klanten, maar met D&M Forces willen ze nog een stapje verder gaan. De bloemenmarkt heeft het niet makkelijk. Als jonge florist met een zaak starten of je bestaande zaak een upgrade geven, is momenteel geen evidentie. D&M wil graag kennis en de eigen succesformule delen zodat de florist zich volledig kan focussen op creativiteit en op de klant.

In Vlaanderen zijn er heel wat hoogstaande bloemenzaken. Dit niveau wil D&M graag exporteren naar Wallonië, Nederland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland’, aldus Jeroen Mettepenningen, Sales Director D&M.

Het praktische stappenplan

 1. De eerste fase is een verkennende fase. De ligging en het potentieel van de zaak worden onderzocht. ‘Het is onze ambitie om het niveau van de zaak omhoog te tillen en samen te werken met ambitieuze experten in het vak’, aldus Jeroen Mettepenningen.
 2. In fase twee komt visual merchandising aan de beurt. D&M stelt volgens haar huisstijl krijtlijnen op van hoe de winkel er van binnen en van buiten zo aantrekkelijk en commercieel mogelijk kan uitzien. D&M tekent voor het concept, de uitwerking hiervan gebeurt door de ondernemer.
 3. Fase drie is de inrichting van de winkel. D&M voorziet kasten waarin de producten het best tot uiting komen, presentatieblokken, rollende elementen voor buiten en het niet-elektronisch gedeelte van de kassa. D&M neemt vijftig procent van deze kosten voor eigen rekening. Als de klant een bepaalde omzet haalt, wordt alles op termijn eigendom van de klant.
  Parallel aan deze fase treedt ook het marketing team van D&M aan: decoratie van de winkel, reclame in de vitrine, de website en facebookpagina in D&M beheer. D&M streeft naar uniforme communicatie met logo zowel buiten als binnen.
 4. Ook wanneer de winkel up & running is, blijft D&M de zaak ondersteunen. Vijf maal per jaar wordt een etalageconcept uitgewerkt door D&M stylistes, de inplanting gebeurt door de ondernemer. Een tot tweemaal per jaar komen de stylistes om de volledige winkel te stylen. Doet de klant de styling liever zelf, dan kan dit ook, maar wel onder controle van D&M. Twee maal per jaar worden exclusieve workshops georganiseerd rond bloemschikken en kleurentrends.
  Daarnaast krijgt de florist toegang tot exclusieve collecties. De klant heeft één belangrijke verplichting. Alles wat manden, glas en keramiek betreft mag enkel en alleen bij D&M gekocht worden. Andere producten moeten in de huisstijl passen. De leveranciers worden in samenspraak bepaald. Op deze manier beschikt de florist over een coherente collectie en krijgt hij tijd vrij om zich met het vak en zijn klant bezig te houden.

Plantsoen, de eerste D&M Forces in Vlaanderen
16 jaar geleden startte Stephan Van den Bergh een zaak op in Breendonk. Wegens omstandigheden verhuisde hij naar Stekene. Zijn nieuwe liefde Anneke stuurde hem vervolgens op zoektocht naar een nieuwe winkel in de streek van Hingene. In het bruisende dorpshart van Puurs werd een nieuw casco handelspand gevonden. Stephan en Anneke wilden zo snel mogelijk de deuren openen en in één maand tijd slaagden ze hier ook in door de medewerking, het enthousiasme en de professionele kennis van D&M.

De stijlvolle kwaliteitsproducten in combinatie met dagverse en creatieve boeketten zorgen ervoor dat mensen zich aangetrokken voelen om  iets te kopen in de winkel. Stephan & Anneke kunnen zich richten op het maken van boeketten en bloemstukken, de rest doet D&M.

Sterke punten van D&M volgens Stephan & Anneke

 1. Het team – Een enthousiast jong team met gespecialiseerde en professionele mensen. Het project werd op korte tijd gerealiseerd en tot in de puntjes opgevolgd.
 2. De producten – De producten zijn kleurrijk, origineel en stijlvol, anders dan in een standaard winkel. Er is keuze uit verschillende materialen: hout, glas, riet, keramiek, …
 3. Het concept – Het was ons streefdoel om een winkel met industriële look op te starten. Het D&M meubilair past er perfect in en zorgt voor een stijlvolle zaak. Het geheel oogt prachtig door goed gekozen materialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.