Master Florist Menno Kroon over inspiratie en stijl [video]

Wie op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam loopt, kan er niet omheen: de Concept Store van Master Florist Menno Kroon. Deze prachtige winkel trekt dan ook mensen vanuit ons hele land én van ver buiten onze landsgrenzen.

Menno zelf kan zich daar nog steeds over verbazen: “Mensen zien mij als een trendsetter, maar zelf ervaar ik dat helemaal niet zo. Ik doe de dingen die in mijn hart opkomen. Mijn inspiratie haal ik daarbij overal vandaan: uit mijn directe omgeving, uit gesprekken met mijn klanten en uit mijn reizen naar grote steden. Vaak is er al een zaadje geplant in mijn hoofd; dat idee groeit en groeit, tot er uiteindelijk een totaalconcept ontstaat. De uitwerking van dat concept doe ik, samen met mijn team, blijkbaar op een dusdanig eigen manier dat mensen ons trendsettend noemen.”

Unieke kerstsfeer
Ook achter de huidige kerstetalage en -inrichting van Menno’s Concept Store zit een duidelijke gedachte. Ieder jaar opnieuw is de onthulling van die etalage ‘the talk of the town.’ Voor Menno is de kerstetalage en de verdere winkelinrichting iets wat hem al maanden bezighoudt.

Menno Kroon_master florist 10_800

“De inkopen voor de kerstperiode zijn al in januari van dit jaar gestart. Ik ga dan puur op mijn voelsprieten af, op de behoeften die ik bemerk bij mijn klanten. Dit jaar was dat onder andere de wens om niet één kerstboom in de huiskamer te hebben, maar meerdere kerststukken verspreid door het hele huis. In de winkel vinden onze klanten daarvoor nu bijzondere takken en ornamenten. Met de etalage willen we bereiken dat de mensen die buiten staan en naar binnen kijken zich in een andere wereld wanen.”

Nieuwsgierig geworden naar Menno’s kerstassortiment en de bijzondere etalage? Het filmpje licht een tipje van de sluier op… Natuurlijk kun je ook altijd zelf gaan kijken in Amsterdam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.