Marketing masterplan voor Moederdag

De valentijnstamtam en paaspiek zijn amper achter de rug of je moet je al voorbereiden op de volgende hoogdag: Moederdag. En daar willen wij je toch even voor wakker schudden. Als je nog geen waterdicht promotieplan hebt voor Moederdag, is het tijd om er dringend werk van te maken. De belangrijkste groep consumenten in de periode rond Moederdag zijn immers vrouwen. En zij zijn, in tegenstelling tot hun mannelijke tegenhangers, doorgaans wél als de kippen bij om tijdig een boeketje te bestellen voor moeder (kuch, Valentijn, kuch). Aan de hand van deze tips zul je Moederdag 2017 tot een succes kunnen kronen. 

1) Maak reclame
Moederdag is een van de belangrijkste feestdagen waarop steevast bloemen geschonken worden. Het is dan ook jouw uitgelezen kans om hierop in te spelen. Zo is het ten eerste belangrijk dat je duidelijk naar je klanten communiceert dat je winkel open is of dat je boeketten op bestelling levert tijdens het weekend van Moederdag. Het oog wil ook wat: decoreer je etalage met opvallende en lieflijke lentebloemen. Herinner de voorbijgangers ook aan de naderende feestdag. Hang bijvoorbeeld een mooie letterbanner met ‘Moederdag’ voor je venster.

Advertising

Mix verschillende reclamestrategieën. Promoot je winkel je en bloemwerk via sociale media (Facebook, Instagram enzovoort) en verstuur een verzorgde e-mailcampagne ter ere van Moederdag naar je klanten. Op je sociale media mag het er overigens wat gemoedelijker aan toe gaan. Daar dienen zulke platformen immers voor. Wees dan ook niet bang om met je klant in interactie te treden. Post foto’s van je creaties voor Moederdag met als bijschrift: “Welke bloemen ontvang jij deze Moederdag met open armen?”.

2) Wees anders
Elke mama is anders. Daarom is het ook geen goed idee om eenzelfde boeket of bloemstuk in verschillende formaten aan te bieden. Experimenteer met verschillende originele texturen, stijlen en vormen. Verken de grenzen van je eigen creativiteit. Verras jezelf! Stelt je eigen creativiteit je even teleur? Geen nood. Websites zoals Bloomtube bieden een waardig alternatief. Je vindt er talrijke designs die je zullen inspireren.

Waarom het moeilijk maken? Andere inspiratiebronnen buiten de bloemsierkunst zijn ook vrij te raadplegen. Steek je licht eens op bij de kleuren-en stijltrends voor 2017. Of kijk eens wat er gebeurt in de modewereld. 2017 heeft immers de jaren ’80 terug tot leven gewekt. De kledingrekken staan bol van de ruffles en de uitgesproken mouwen. Die tendens kan je doortrekken naar je bloemenwinkel. Organiseer je eigen jaren ’80 bloemenfeestje. Grijp terug naar de populairste bloemen en kleuren van de exciting eighties. Zo bied je je iets oudere cliënteel iets klassiek en vertrouwd aan, terwijl je je jonge klanten tegelijkertijd verwent met iets nieuws.

Ook het belang van kleur is niet te onderschatten. Je kan er je hoofd op inzetten dat supermarkten zullen uitpuilen van de klassieke witte of roze handgebonden Moederdagboeketten. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is geen geheim dat klanten net naar de bloemist komen omdat ze iets anders en authentiek zoeken. Waarom geen moderne, energieke ruiker samenstellen op basis van een vrolijk oranje en aanstekelijk roze? Of wat dacht je van gewaagd bohemien boeket met mintgroene, paarse, en gele bloemen?


3) Wees voorbereid
Bij een waterdicht masterplan horen niet alleen goede ideeën, maar ook een strakke planning. Bestel tijdig je bloemen voor Moederdag! Zowel jij als je klanten letten op je portemonnee. Daarom is het verstandig om in te zetten op seizoensbloemen. Niet alleen vanuit een financieel standpunt zijn lentebloemen interessant, maar ook commercieel gezien hebben ze zo hun voordelen. Het leeuwendeel van de vrouwen houdt immers van bloemen met een zacht parfum. Het toeval wil dat lentebloemen vaak gezegend zijn met zo’n geur. Je laat dus best aan je klant weten dat het hét moment bij uitstek is om bepaalde geurige exemplaren in huis te halen.

Omzetcijfers van de voorbije jaren hebben al bewezen dat het loont om op Moederdag je winkel open te houden. Zoals eerder gezegd, is de groep notoire uitstellers tijdens Moederdag aanzienlijk kleiner dan bij Valentijn, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Wees daarop voorbereid. Zorg ervoor dat ook de uitsteller die last-minute je winkel binnenstormt een keuze kan maken uit een assortiment kant-en-klare voorbeeldboeketten en bloemstukjes in verschillende stijlen. Afficheer duidelijk de prijs van elk voorbeeld en pak uit met slogans als ‘Koop mij nu!’ of ‘Ik ben binnen het halfuur klaar!’ of ‘Te laat voor Moederdag? Bestel mij nu en bezorg haar alsnog een glimlach!’.

Bovendien zijn er nog zoveel meer opties dan een boeket als geschenk. Zo waarderen mama’s ook groene huisgenoten die iets langer overleven, zoals orchideeën, woonplanten en bloembollen. Gouden tip: vergeet vooral niet om de nodige zorg, aandacht en oog voor decoratief detail voor de dag te leggen bij de presentatie van die planten. Voor Moederdag mag je best net dat tikkeltje meer dan een ‘gewone’ orchidee of kamerplant te promoten. Ook die groene geschenkjes moeten er immers net zo goed uitzien als jouw luisterrijke boeketten.

4) Lokaas
Hoe verander je een kersverse klant in een vaste stamgast? Dat kan door de consument jaarrond een reeks opties aan te bieden die hem of haar geëngageerd houden. Overweeg om cadeaubonnen voor bloemen aan te bieden opdat de eeuwige twijfelaars ook hun gading vinden bij jou. Of wat dacht je van een bloemenabonnement? Zo krijgt de geliefde mater familias maandelijks de waardering die ze verdient.

Bloemenworkshops doen het vandaag de dag uitzonderlijk goed. Waarom zou je dan geen moeder-dochter workshop voor Moederdag op poten zetten? Deel je vakmanschap en je kennis met je klanten tijdens een gezellige avond met wat hapjes en een drankje. Let op: zorg er wel voor dat je je klanten kan laten kiezen tussen verschillende data en tijdstippen.

Daarenboven is het ook interessant om een samenwerking met andere lokale zaken te overwegen. Als je de handen bijvoorbeeld met een schoonheidssalon in elkaar slaat, kunnen jullie je klanten een boeket én een cadeaubon voor een schoonheidsbehandeling aanbieden. Verwennerij van de bovenste plank voor Moederdag!

Een andere courante manier om klanten opnieuw naar je winkel te lokken, is een getrouwheidsbeloning. Denk aan een korting bij een volgende aankoop of een klantenkaart. Wees creatief met shopping incentives, maar let wel op dat het voor jou ook rendabel blijft.

Een interessante deal uitgewerkt? Zorg ervoor dat je de e-mailadressen van je klanten in je mailinglist hebt zitten. Zo kan je hen meteen inlichten.

Wil je je vaste klanten een duwtje in de rug richting je winkel geven? Maak dan een boeket waarvan je weet dat een bepaalde groep binnen je klantenbestand in zwijm zal vallen. Deel die met hen via je sociale media en de kans is groot dat er extra bestellingen binnenstromen.

5) Onderschat nooit het belang van goede fotografie
Zo ver zijn we al. Je bent je naam aan de lianen van het digitale oerwoud aan het vestigen. Maar wat krijgen de bezoekers in het kluwen van je website en sociale media te zien? Donkere foto’s van je winkel, wazige plaatjes van boeketten of onaantrekkelijke foto’s van je resterende stock zijn onaanvaardbaar. Floristen zijn zonder twijfel creatieve mensen, uit dat dan ook in je fotografie. Geloof ons: in de bloemsierkunst word je afgerekend op belabberde fotografie.Dat wil niet zeggen dat je moet investeren in een professionele fotograaf of dat je zelf een zelfverklaarde Lieve Blancquaert moet worden. Neen. Een degelijke smartphone of een digitaal fototoestel zijn voldoende. Experimenteer, wees vooral geduldig en geef niet op. Je zult zien dat je na enkele pogingen een goede hoek weet te vinden.

Enkele tips op een rijtje:

- Zet je flits uit. Om wazige foto's te vermijden, neem je best foto's in natuurlijk daglicht. Als dat niet lukt, gebruik dan een tripod om de camera stil te houden. 

- Vermijd drukke achtergronden. Die leiden de aandacht van je boeket of bloemstuk af.

- We zeiden het al eerder: probeer verschillende hoeken. Natuurlijk is het gemakkelijker om al de bloemen van het boeket op beeld vast te leggen als je van bovenaf een foto neemt. Maar voor de klant wordt het al gauw vervelend om door twintig foto's te scrollen die vanuit exact dezelfde positie genomen zijn. 

- Als je een digitaal fototoestel gebruikt, vermijd dan de digitale zoom. Zo loop je een groter risico op wazige foto's. Als je wilt inzoomen, ga je best gewoon wat dichterbij staan. 

- Als je je smartphone gebruikt, wees dan ook niet bang om apps voor foto's te gebruiken. Onze favoriet: VSCO Cam of Instagram.

 

Geef een reactie