Marcin verwerkt bloemen in dagelijkse voorwerpen [VIDEO]

Maak kennis met Marcin Rusak, een Poolse creatieveling uit Londen die de vergankelijkheid van bloemen vangt in hedendaagse beeldhouwwerken en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. 

Het is moeilijk Marcin Rusak te duiden. Hij is een creatieveling, designer, kunstenaar en komt uit een familie van bloemkwekers. Ook zijn werk kenmerkt een grote diversiteit. Van grote sculpturen tot alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals een bloemenscherm, tafel of vaas. De werken van Marcin laten het proces van vergankelijkheid zien, bloemen die in de werken langzaamaan verouderen en daarmee het uiterlijk veranderen. Zijn designs hebben allen een eigen levensduur, van een aantal maanden tot aan tien jaar.

Advertising
 

“Ik zat op een school waar je gemakkelijk mocht en kon experimenteren. Op den duur begon ik te denken aan bloemen als materiaal. Als je ze benadert zoals je hout, metaal of keramiek zou benaderen zie je al snel al de toepassingen en manieren om bloemen in te zetten. Ik gebruik veel residu bloemen. Bloemen die anders weg worden gegooid. Door bloemisten of grote arrangeurs.”

“Het is bijzonder om een tijdelijk of permanent kunstwerk te maken met een natuurlijk product wat normaal gesproken niet langer dan twee weken in huis staat. Normaal gesproken gooit men een bos bloemen weg als de verkleuring begint, maar in mijn werken begint dan eigenlijk het mooiste deel van het proces.”

Bekijk de video en lees het volledige artikel.

>> mooiwatbloemendoen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: