Magnifiek! Kleurrijke bloemenmontage van Mayflower

Een must-see ! Cyril Lowet van Mayflower heeft, speciaal voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, een adembenemende bloemenmontage met 1.740 takken Gypsophila gecreëerd.

Foto’s: « Jungle Genius Studio » Candice Deturck ? @junglegeniusstudio @candphotographys


Cyril Lowet van @mayflower.uccle gebruikte in totaal 1.740 door absorptie gekleurde takken van Gypsophila om de topstukken van het evenement te verwezenlijken.

Cyril Lowet – Foto door © Jungle Genius Studio / Candice Deturck« Dit evenement stond al meer dan een jaar op het programma van de tentoonstelling @fineartsbelgium. Vanwege COVID werd het minder dan 24 uur vóór zijn deadline uitgesteld ! Wij stonden klaar ! Alle montages waren afgewerkt. De bestelwagen was gedeeltelijk geladen en dan plots… een anti-climax ! »

Cyril Lowet – Foto door © Jungle Genius Studio / Candice Deturck

« Eén jaar later terugkeer naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België voor een laatste update. Voor ons was alles afgerond.  Het volstond te herbeginnen wat we het vorige jaar hadden gedaan, althans totdat we oog in oog kwamen te staan met de reusachtige origami van @charleskaisin met zijn delicate fladderbeweging  ».

Door Mayflower / Cyril Lowet – Foto © Jungle Genius Studio / Candice Deturck

Toelichting

Cyril Lowet schrijft op zijn Instagrampagina :

« Twee weken vóór de nieuwe deadline beslissen wij om alle plannen met betrekking tot de bloemenmontage te wijzigen ! De tafels zullen niet meer zo hoog mogelijk opgetrokken worden. Er zal niet getracht worden om deze immense en prachtige zaal te verkleinen met bloemenmontages. Kortom, op dat specifieke moment, gaat het om een pastelkleurige herfst die op zijn beurt wegvliegt ! »

« Dit œuvre kon onmogelijk genegeerd worden. Wij hebben derhalve beslist om plaats te ruimen voor de reusachtige origami opdat hij zijn vleugels zou kunnen uitslaan, terwijl wij hem met zijn lievelingskleuren de weg suggereren die hij moet volgen ! Daartoe moest hij ons herkennen, ons zien zonder dat wij hem in de weg staan en wij moeten ons vooral zo licht als hij voelen ! »

« Waar vliegt hij naar toe volgens u ? Een terugkeer naar een normaal en vrij leven ? Een waakzaam oog op de ziekenhuizen ? Of vertrekt hij om zijn strijd tegen de pandemie verder te zetten ? »

« In ieder geval hopen wij dat u even gefascineerd zult zijn door zijn vlucht als wij vereerd waren met hem te mogen samenwerken ! »


@junglegeniusstudio@candphotographys

@charleskaisin

? Event @everpresentevents@jml_concept@fineartsbelgium

@mayflower.uccle
? team @cyril.lowet@belmon.bty@suivre_le_desire@isabelle.zachary.17@guinezpatricia@ecoussement@candice.deturck@annewitvrouwen Patrick

?? @euroveiling@vandervennetnv@agoragroup_@fleurmagazine 


? Kijk binnen in de bloemenwinkel van Cyril Lowet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.