Lisianthus inspireert tot wondermooie boeketten

Lisianthus is van oorsprong een in het wild groeiende plant in Noord-Amerika en Mexico. Daar groeit de plant in woestijn- en prairieachtige gebieden. De kweekvorm met de botanische naam Eustoma russellianum bestaat sinds ongeveer 1930 en is voortgekomen uit de Amerikaanse prairiegentiaan. Bij ons worden enkelbloemige en dubbelbloemige Lisianthus-soorten geteeld. Er zijn vele prachtige variëteiten verkrijgbaar en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de markt.

Lisianthus kan jaarrond geteeld worden en is dus het hele jaar verkrijgbaar. In tien tot twaalf weken groeit de stek uit tot bloem.

Door haar bijzondere bloem en vrolijke kleuren inspireert de Lisianthus. Van zomers en natuurlijk, trendy of retro, simpel tot bruidswerk. De Lisianthus is altijd stijlvol.

Hoe houd je Lisianthus mooi?

Lisianthus is in de basis een sterke bloem die lang houdbaar is in de vaas. Hieronder enkele tips om een goede houdbaarheid te waarborgen.

  • Gebruik een schone vaas met schoon water. Een slecht gereinigde vaas bevat bacteriën die de levensduur van de bloemen beïnvloeden.
  • Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe. Dit verlengt het vaasleven met minimaal een week.
  • Zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt, dit voorkomt bacterievorming.
  • Vermijd felle zon en te hoge temperatuur. Een koele standplaats verlengt het vaasleven.
  • Voorkom sterke temperatuurschommelingen en tocht die botrytis (grauwe schimmel) kunnen veroorzaken.
  • Let bij de aankoop van Lisianthus goed op de rijpheid. De tak is rijp genoeg als er minimaal twee bloemen aan een tak open en goed gekleurd zijn. Onrijpe takken zullen het niet goed doen op de vaas.

met dank aan: www.lovelylisi.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.