Leuke ideeën met kerstster

Zodra de blaadjes van de bomen dwarrelen en de temperatuur buiten langzaam daalt, is het tijd voor Poinsettia of kerstster. Presenteer ze als tafeldecoratie en vergeet de mini-kerststerren niet!

Advertising

Deze stralende sterren zijn verkrijgbaar in een sprookjesachtig kleurenpalet. De rode kerstster is de meest bekende onder de sterren, maar tegenwoordig zijn er zoveel soorten dat ze moeiteloos in elke interieurstijl passen.

Het kleurenpalet varieert van rood, wit, crème, roze en magenta tot abrikoos, zalm en citroen. Wist je dat er zelfs tweekleurige kerststerren zijn, met bonte, gemarmerde of gevlekte schutbladen?


Mini-kerststerren

Mini-planten zijn enorm populair en vanwege hun kleine formaat eindeloos te combineren. Zet de mini-kerststerren in groepjes in een open kast of op een mooie schaal op tafel. Met een paar bijpassende kaarsen zullen ze fonkelen als nooit tevoren.


Als tafeldecoratie

Een winters etentje gepland met vrienden of familie? Poinsettia is de ideale tafelgenoot. De prachtige blikvanger midden op de tafel is zo gemaakt. Vul een vaas met nat steekschuim en steek er kerstster- en eucalyptustakjes in.

Meer leuke ideeën?

Van klassiek, modern tot glamoureus. Hier vind je meer inspiratie.

Verzorgingstips

  • Zet Poinsettia’s op een warme lichte plek en zorg dat ze niet op de tocht staan.
  • Geef 1 keer per week een dompelbad, of een paar keer per week een beetje water.
  • Voeg af en toe een beetje plantenvoeding toe aan het water.

>> kerstster.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: