Let’s Dance!

Met deze slogan introduceerde Terra Nigra 25 jaar geleden the Germini® lijn. Alle variëteiten werden in die tijd vernoemd naar beroemde dansen.Ze hebben reden om te dansen, want 25 jaar na de introductie, is de Germini® lijn nog steeds groeiende en wereldwijd een succesvol product.

germinmini_25Logo_01 terra nigraIn 1989 introduceerde Terra Nigra de eerste 6 Germini® variëteiten op de Internationale Hortifair in Aalsmeer. Kent u Salsa®, Sirtaki®, Lambada®, Ballet®, Paso® en Polka® nog? Deze variëteiten werden tentoongesteld in the stand van Terra Nigra en waren het begin van een internationale trend. In 1991 heeft Terra Nigra de Holland Award voor de introductie van de Germini® gewonnen. Dit was hét bewijs voor een grote toekomst van deze kleinere bloem.

De Germini® heeft de Gerbera industrie in de jaren 90 een nieuwe impuls gegeven. Het verbeteren van de kwaliteit was de basis voor het Germini® concept. Met hogere productie dan de standaard gerbera’s, een uitstekend vaasleven, eenvoudigere verwerking en voordeligere transportmogelijkheden, door zijn kleinere diameter van 6 tot 8 centimeter, steeg de afzet snel na de introductie. In een korte tijd is het aantal Germini® variëteiten snel gegroeid en het percentage mini gerbera’s heeft de standaard gerbera’s in Nederland overtroffen. Op dit moment zijn Nederland en Japan de grootste markten voor de Germini®.

Germini Terra Plymouth fleurmagazine.beGermini® is een handelsmerk van Terra Nigra en mag alleen gebruikt worden voor mini gerbera variëteiten van Terra Nigra. Voor het seizoen 2014-2015, biedt Terra Nigra 75 Germini® variëteiten in een groot aantal kleuren aan. Er zijn niet genoeg dansen om de dansnamen voort te zetten, maar wij dansen nog steeds en vieren het succes van de Germini®!

Terra Nigra is een bekende Nederlandse veredelaar gespecialiseerd in veredelen, vermeerderen en verkopen van gerbera’s en rozen. Met meer dan 40 jaar ervaring en door ons gespecialiseerde team en agenten netwerk zijn we in staat om gerbera en roos soorten met een hoge opbrengst alsmede goede kwaliteit plant materiaal aan kwekers, groothandelaren, bloemisten en consumenten wereldwijd te leveren. Terra Nigra is de originele uitvinder van de Germini® wat voor een revolutie in de gerbera industrie heeft gezorgd. Andere innovatieve gerbera lijnen zijn de Gerrondo® en Gerfolia® series. Terra Nigra heeft dochterondernemingen in Ecuador, Kenia en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kudelstaart.

www.terranigra.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.