L’art de Fleurette beste concept voor snijbloemen in huis

Wie zich afvraagt hoe hij of zij (jongere) consumenten moet motiveren om snijbloemen in huis te halen, moet zich voortaan tot Celine Blomberg wenden. Zij is met haar L’art de Fleurette de winnaar van de wedstrijd Smart Space Design for Flowers. In haar ontwerp combineerde zij een fotolijst met een mogelijkheid om bloemen te plaatsen.

Combinatie

In de ontwerpwedstrijd van SIGN, Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, werd gevraagd naar een innovatief, slim en ruimtebesparend concept voor snijbloemen in huis. Bij het concept van Blomberg (foto) worden bloemen voor een lijst geplaatst. In de lijst kunnen persoonlijke posters of (foto)herinneringen worden geplaatst. De lijst is in iedere ruimte in huis te plaatsen en is ook te koppelen aan een bloemmoment, bijvoorbeeld een herinnering. Hoewel de lijst uitnodigt om bloemen in te zetten is hij ook goed te gebruiken zonder bloemen.

Vazen
Ook de nummers twee en drie in de wedstrijd, respectievelijk ’Blomma Lä̈tt’ van Kiki Calis en Marieke Schut en ’Blomma spiegel’ van Edwin de Brabander, hadden een vaasachtig idee uitgewerkt. De eerste ontwikkelde een bloemvaas met ledverlichting die op diverse manieren een plek in huis kan krijgen. De Brabander koos voor een spiegel waarvoor één of twee vazen te plaatsen zijn. Door de bloemen in de vaas voor de spiegel te zetten, creëert hij een ruimtelijk effect.
De aanmoedigingsprijs was voor ’Je kan de pot op’ van Eline van Galen.

Vijf criteria
De inzendingen voor de wedstrijd moesten voldoen aan vijf criteria: vernieuwend & origineel, look & feel, gebruiksvriendelijk, haalbaar en professioneel onderbouwd. In totaal werden 170 zeer diverse concepten ingediend. De ontwerpwedstrijd werd gestart omdat uit onderzoek blijkt dat veel (jonge) mensen vaker bloemen willen kopen om hun huis op te vrolijken, maar dat ze veel belemmeringen zien. Ruimtegebrek speelt daarbij een rol. Daarnaast zijn strakke inrichtingen steeds meer de trend en er worden meer kleine woonruimtes en appartementen gebouwd.

Foto en bron: SIGN 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.