Kussens van By Noon: een passie voor prints

De kussens van het Belgische label By Noon maken jouw assortiment compleet. De allereerste By Noon collectie werd enthousiast onthaald door bloemen- en decoratiewinkels. Intussen is de keuze bijzonder uitgebreid.

In 2016 stichtten textielontwerper Joke en haar man Steven hun eigen merk. By Noon was geboren. 

“Een collectie kussens creëren is één ding”, vertelt Joke. “Maar urenlang schilderen en experimenteren met drie kinderen die ook aandacht nodig hebben, dat heeft bloed, zweet en – wees gerust – af en toe ook een traan gekost.” 

Maar Joke en haar man zetten hun droom door. Hun eerste beurs in Parijs werd een succes. De allereerste By Noon collectie werd door de bezoekende bloemen- en decowinkels enthousiast onthaald. Nationaal, en tot hun prettige verbazing ook internationaal. 

De bedoeling is om poëtische prints met een verhaal te maken. We willen een beetje anders zijn.”

“Wat niet betekende dat ons broodje gebakken was, hé. Maar we bleven erin geloven.”

Joke gunt ons een blik in haar schetsboek. “Top secret”, knipoogt ze. “Kijk, de bedoeling is nog altijd om poëtische prints met een verhaal te maken. We willen een beetje anders dan anders zijn, en dat is niet altijd even commercieel. Het is een risico, dat beseffen we wel. Maar ik wil mijn passie volgen. Nieuwe technieken uitproberen, verschillende ondergronden en materialen uittesten. En ook andere producten op de markt brengen met onze eigen originele prints.”

“Ik vind het belangrijk om een duurzaam product te maken, we zitten in een sector waar dit zeker niet altijd het geval is. Onze kussens worden met veel zorg en oog voor detail gemaakt, daarvoor werken we samen met ateliers in België en Marokko. We gebruiken voornamelijk natuurlijke materialen zoals katoen en linnen, maar bijvoorbeeld ook stoffen die gemaakt zijn uit gerecycleerde PET-flessen.” 

Joke neemt haar jongste telg op de schoot. “Binnen enkele weken willen we met zijn allen nog eens naar Engeland vertrekken. Een paar mooie tuinen bezoeken. Wandelen in de natuur. Inspiratie opdoen.” 

“Alles is toch al eens eerder gedaan, beweren sommigen. Misschien, maar we proberen er toch onze eigenzinnige, soms grappige draai aan te geven. Een stukje poëzie in de zetel.” 😉

Ook kussens met bloemen- en plantenprints

In het assortiment van By Noon vind je ook florale kussens. Neem zeker eens een kijkje in de webshop!■ Meer info op www.bynoon.be 

Wil je graag distributeur worden? Contacteer [email protected] 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.