Kunstenaar GabyGaby ontwerpt pluktuin Tulpendag 2014

GabyGaby ontwerpt pluktuin Tulpendag 2014Op verzoek van Tulpenpromotie Nederland (TPN) en Bloemenbureau Holland ontwerpt kunstenaar GabyGaby de pluktuin die op Nationale Tulpendag wordt aangelegd op de Dam in Amsterdam.

Op zaterdag 18 januari 2014 wordt voor het derde jaar op rij een immense pluktuin aangelegd met ruim 200.000 tulpen. De tulpentuin staat dit keer in het teken van het schilderij ‘The Tulipman’ van kunstenaar GabyGaby. Het levende kunstwerk wordt vanaf ’s ochtends vroeg aangelegd en zal rond 12.00 uur gereed zijn. Omstreeks 13.00 uur mag iedereen de pluktuin bezoeken en… zelf een bosje tulpen plukken om zo het voorjaarsgevoel in huis te halen.

GabyGaby is een kunstenaar met een originele manier van werken. Zijn werkwijze kenmerkt zich door een mix van schilderkunst, (foto)prints en het gebruik van digitale media. Voorbeelden van de kunstwerken van GabyGaby zijn te onder meer te bekijken via de website www.gabygaby.eu. In veel van zijn werken speelt de Tulipman een belangrijke rol. Tulipman is een fictieve actieheld die door GabyGaby in 2010 is bedacht en sindsdien de wereld verovert. Wanneer de Tulipman ‘ten strijde’ trekt, verandert zijn gezicht in een rode tulp. De taak van de Tulipman is om de wereld een betere en veilige omgeving te maken voor iedereen.

Pop-up kunst

GabyGaby geniet wereldwijde bekendheid onder meer door exposities in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Wenen en San Francisco. Ook zijn bijzondere pop-up kunstwerken zoals tijdens de Tour de France en zijn kunstboek ‘Warriors of the Wheel’ (zijn visie op 100 jaar Tour de France in woord en beeld) trokken internationaal de aandacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.