Opmerkelijke oproep: “Koop dit jaar tulpen voor Valentijn”

Een opmerkelijke oproep: de Britse bloemenleverancier BloomLocal roept bloemisten en klanten op om dit jaar met Valentijn over te schakelen op tulpen.

“Het is algemeen bekend dat rode rozen dé keuze zijn voor Valentijnsdag, maar het zou tijd kunnen zijn om de traditionele roos te dumpen en op zoek te gaan naar alternatieve bloemen dit jaar. Door de stijgende brandstofkosten in Europa hebben traditionele telers moeite om het aantal rode rozen te produceren dat voor deze tijd van het jaar nodig is. Daarom stellen wij voor om tulpen te kopen als de ideale Valentijnsbloemen van dit jaar.”

Advertising
 

En zo gaat het Britse boekettenleveringsbedrijf BloomLocal verder:

“De stijging van de brandstofkosten zal ongetwijfeld worden doorberekend van de telers naar de groothandel, naar de bloemisten en uiteindelijk naar de klant. Zo werkt het nu eenmaal.”

Al wil BloomLocal met deze oproep geen doorn in het oog zijn van de hardwerkende rozenkwekers en rozenverkopers.

“We moeten ook benadrukken dat de problemen in de toeleveringsketen beperkt blijven tot dagen met een grote vraag, zoals Valentijnsdag en Moederdag. Het is duidelijk dat het huidige model werkt. Op dagelijkse basis is het aanbod stabiel en meer dan geschikt om alle benodigde bloemen te leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.