Koket Koksijde serveert mooie bloemendecoraties | 24-27 september

Rep je van 24 tot 27 september naar zee voor het prestigieuze driejaarlijkse bloemenfestival Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire.

Koksijde geniet internationale faam met Hotelschool Ter Duinen die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. Reden genoeg – vonden de organisatoren – om een gastronomisch sausje over het bloemenfestival te gieten. Enter ‘Bloemen met smaak’, het thema van deze vierde editie.

Komt het water je al in de mond?

Verlekker je op de mooiste en meest bijzondere bloemen en planten, creatieve arrangementen en bijzondere indoor en outdoor creaties.

Schuif aan voor florale kunst, bewonder groene binnenruimtes en maak nader kennis met de Belgische chrysant en met allerlei kruiden.

Florale route

De expo start in het gemeentehuis van Koksijde waar de inkom is aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers naar de tweede verdieping, naar de frêle florale vormen van Haruko Noda (Japan). Op de doorloop laten de zussen Julie en Sarah Vanneste een impressie van een florale tafel zien.

Archiefbeelden

Vanop het gelijkvloers kan je genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens en van topwerken van Stefan Van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens team. Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn, Benoit Vandendriessche, Carl Depuydt, Leen Roelens en Werner Crolet.

Op het Theaterplein voor het gemeentehuis bezoek je een speciaal aangelegde buitentuin van 1.000m² met florale installaties, Belgische chrysanten en kruiden.

Florale boxen

Buiten spot je boxen met florale installaties. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk met natuurlijke materialen.

Ze zijn van de hand van: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Wim Dierendonck, Koenraad Fonteyne, Paulien Verhaert, Katia Gilmet, Richard Mos, Liselotte Mullebrouck, Bloemen Ann, Tom De Wilde en Elsie Vanderlinden.

De Poort aan de rotonde in Koksijde-Bad wordt speciaal aangekleed door Jo Pattyn en zijn team.


Praktische info

Openingsuren

  • Vrijdag 24 september: 10 tot 22 uur
  • Zaterdag 25 september: 10 tot 22 uur
  • Zondag 26 september: 10 tot 22 uur
  • Maandag 27 september: 10 tot 18 uur

Toegangsprijs

  • 10 euro
  • inwoners betalen 5 euro, idem voor tweedeverblijvers (mits vertoon K-pas)
  • tot 18 jaar gratis

KOOP JE TICKETS HIER

Meer weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.