Koket Koksijde strikt kruim van Belgische bloemstylisten

Koksijde wordt van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september 2021 het unieke decor voor de 4de florale editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire onder de noemer ‘Bloemen met smaak’.

De stad Koksijde zal voor deze vernieuwde vierde editie samenwerken met Floraliën Gent. “Dankzij hun jarenlange ervaring, kennis, naam en faam zullen we opnieuw een florale topbeleving kunnen aanbieden in en rond het gemeentehuis van Koksijde”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.

Advertising
 

De rode draad van het prestigieus bloemenfestival Koket Koksijde, ‘Bloemen met smaak’, is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Het festijn laat bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en bijzondere indoor- en outdoorcreaties.

https://www.visitkoksijde.be/en/node/10549

Deelnemende floral designers

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom wordt aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI in Kortrijk. De Kokpit op de tweede verdieping wordt versierd door het het team rond Sören Van Laer en Aymeric Chaouche met geometrische vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien. Vanop het gelijkvloers kan je genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Belgisch kampioen bloemstyling Stefan Van Berlo, Stephane Brassaert en Tania Huyghe.

Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn en een team met onder meer Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet.

Op het Theaterplein voor het gemeentehuis wordt een buitentuin aangelegd van 1000 m² waar naast florale installaties de Belgische chrysanten en kruiden centraal staan. In de serres vind je vegetatieve en bloemrijke arrangementen uit natuurlijke materialen.

Koket Koksijde wist verder ook nog deze florale kunstenaars te strikken: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Thierry Vermandere, Haruko Noda, Paulien Verhaert, Jonas De Vestel, Richard Mos, bloemen L’Aturel, Bloemen Ann, Agna Maertens en Katia Gilmet.

VIDEO | Vorige editie Koket Koksijde

Meer info over Koket Koksijde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.