Kleurrijke najaarstuin

De herfst is in aantocht, maar dat betekent niet dat het gedaan is met kleurrijke bloemen. Integendeel! September en oktober zijn de maanden bij uitstek voor de bontgekleurde Belgian Mums. Ideaal dus om de herfst blues te verdrijven.

De Mums zorgen er in het najaar samen met enkele andere herfstbloeiers voor dat er genoeg te beleven is in de tuin, op het terras of op het balkon. Ze bloeien van augustus tot november, waardoor ze enorm gegeerd zijn om deze plekjes terug leven in te blazen na de zomer.

 

De Belgian Mums zijn te verkrijgen in een eindeloos kleurenpalet. Hoewel de chrysant oorspronkelijk enkel in het geel voorkwam – de Griekse naam betekent letterlijk gouden bloem – kan je ze vandaag in oneindig veel kleuren aanschaffen. Combineer verschillende kleuren en vormen met elkaar voor een energieke uitstraling. Als je meer houdt van een harmonieus geheel, dan kan je de mums combineren met siergrassen die de focus volledig op de levendige mums leggen.

Strop je mouwen dus maar op, want het is hoogtijd om je tuin, terras of balkon herfst proof te maken! Veel plezier!

 

Proef chrysantenbier op Fleuramour !

Tijdens het bloemenspektakel Fleuramour (21-24 september in Alden Biesen) kan je je smaakpapillen zelfs verwennen met een bier met een extract van chrysanten.

Het betreft Mum Beer (afkorting van ‘chrysanthemum’) : een rijkelijk amberkleurig bier, gemaakt van de bloemblaadjes van Gediflora, een West-Vlaams veredelingsbedrijf gespecialiseerd in de bolchrysant. Met je programmaboekje, dat je krijgt bij de inkom op Fleuramour, krijg je alvast een mooie korting.

Wie geen alcohol drinkt, kan op Fleuramour nog altijd gaan genieten van een gigantisch aantal chrysanten. Samen zullen de bloemenarchitecten daar liefst 13.000 stuks tentoonstellen.

 

>> belgianmums.be

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.