Kleuren, vormen en materialen: de trends van 2018

Wat is nieuw? Wat blijft in 2018? Wil je de trein inzake trends niet missen, doe je er goed aan om dit artikel rustig door te nemen. Jouw zaak kan er wel bij varen. Een succesvolle trendbepaling betekent immers dat je een idee krijgt van welke kleuren, vormen en materialen goed zullen presteren.

Advertising
 

De 4 belangrijkste trends voor 2018 zijn :

1. Vertrouwde materialen in moderne omgeving

Een trend die zowel eigentijds als tijdloos is en daarnaast ook eenvoudig en ontspannen. Kenmerkend is een duidelijk, hedendaags leefruimteconcept waarbij beproefde en nieuwe ideeën met elkaar worden verweven. De bij voorkeur gebruikte materialen zijn hout, steen, beton, keramiek, bamboe en gietijzer – zowel geglazuurd als geëmailleerd – alsook linnen en wol, in natuurlijke tinten.

2. Oosterse materialen met weelderige details

Een moedige trend met een voorliefde voor excentriciteit en historische citaten. Deze pittoreske look wordt gekenmerkt door kostbare, oosterse materialen en een liefde voor weelderige details. Deze trend impliceert het gebruik van artistiek versierd porselein, edelstenen, sierlijk lederwerk, brokaat, borduurwerk en reliëfsnijwerk.

 

3. Duurzame materialen en felle kleuren

Deze stijl staat voor sterke, felle kleuren, krachtige patronen, dynamisme en vitaliteit. De ethische eis die de mix van gerecyclede en geüpcyclede materialen ondersteunt, zorgt ervoor dat de producten niet alleen indrukwekkend, maar ook duurzaam zijn. Gerecycled plastic, metaal, hout en textiel worden opgevoerd in geruite patronen, strepen en sierboorden.

 

4. Innovatieve materialen en emotioneel design

Een stilistische richting met een impact die tegelijkertijd visionair, verfijnd en gevoelig is. Experimenteren met nieuwe technologieën creëert een indruk, niet van cool pragmatisme, maar van een design dat de emoties aanspreekt. Het bevat enkele ongewone combinaties van materialen en producten, zoals papier en linnen. Andere elementen die de zintuigen aanspreken, zijn superdunne folies, zachte textielstructuren en innovatieve, visuele accenten.

 

Wie bepaalt deze trends ?

Het trendbureau ‘Stilbüro bora.henke.palmisano’ levert voor het tiende jaar op rij de internationale trends voor ’s werelds grootste trendbeurs Ambiente (9-13 februari in Frankfurt). Dit gebeurt op basis van intensief trendonderzoek, met aandacht voor wereldwijde pioniers in lifestyle, mode, kunst, design en architectuur.

 


Verneem meer op vakbeurs Ambiente

Geen betere manier om dicht bij de nieuwste trends te komen dan tijdens de beurs Ambiente, van 9 tot en met 13 februari 2018 in Frankfurt. Onder meer het Trend Book 2018 van het ‘Stilbüro bora.herke.palmisano’ is er beschikbaar. De nieuwste trends zullen weergegeven worden in vier thematische werelden. Begeleide lezingen zullen je nog meer inzicht verschaffen over wat zal scoren in 2018.

>>> ambiente.messefrankfurt.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: