Kleine potten zijn the next big thing

Wereldwijd zien we een verschuiving van grotere naar kleinere potmaten. Na een sterke groei in het 9 cm pot segment in de afgelopen jaren, winnen nu ook de potmaten van 6 cm en 7 cm aan populariteit. Dit geldt ook voor orchideeën en anthuriums.

Daar zijn meerdere redenen voor. Kleinere potmaten zijn meer geschikt voor nieuwe en alternatieve plaatsen in huis dan de gebruikelijke 12 cm pot. Bijvoorbeeld het keukenraam, de bijzettafel of het thuiskantoor. Er is ook een trend op de woningmarkt: we wonen in kleinere woningen.

Advertising
 

Bovendien krijgt de consument dankzij betere variëteiten en een betere teelt in kleinere potten tegenwoordig evenveel sierwaarde voor zijn geld als 10 jaar geleden met een grotere pot. Kleinere potmaten zijn ook beter geschikt om je planten op te waarderen.

Anthura is marktleider in de 9 cm potmaat. “Ons doel is om ook in de 6 en 7 cm potmaten marktleider te worden. Wij hebben zowel Phalaenopsis als Anthurium variëteiten.”

Phalaenopsis variëteiten

Phalaenopsis mix 6 cm en 7 cm

Met Phalaenopsis variëteiten zoals Anthura Puebla, Anthura Salta, Anthura Bogota, Anthura Caracas, Anthura La Paz, Anthura Linz, Anthura Machu Picchu, Anthura Bern, Anthura Bolgheri en Anthura Zurich, is er nu een mooi basis assortiment voor de 6 cm en 7 cm potten.

Anthurium variëteiten

Anthurium mix 7 cm

Voor Anthurium, variëteiten zoals Lilli®, Zizou®, Spirit®. Cirano®, Mystral®, Vanilla®, Joli®, Joli® Blush, Joli® Peach, Eclyps® en Micra® zijn voorbeelden van variëteiten die bijzonder geschikt zijn voor kleine potmaten.

Keuze in potmaten

Elk jaar zal dit basisassortiment worden uitgebreid met nieuwe variëteiten en kleuren. De veredeling bij Anthura draait op volle toeren. Vaak wordt gevraagd naar het verschil tussen de 6 cm en 7 cm potmaat. Dit wordt grotendeels bepaald door het verkoopkanaal. De retail kiest vaak voor de 6 cm potmaat, omdat dit een standaard en populaire potmaat is binnen dit afzetkanaal.

Een mix van Phaelaenopsis en Anthurium ©Anthura

Bloemisten en groothandelaars kiezen eerder voor de iets grotere 7 cm potmaat: door het grotere volume kan meer vocht geleverd worden. Het kleurenspectrum laat iets meer keuze toe, omdat ook variëteiten met een iets grotere bloemgrootte kunnen worden geselecteerd.

Vanwege de groeiende belangstelling voor dit segment heeft Anthura de internationale campagne ‘Small the next BIG thing’ gelanceerd om de aandacht op dit segment te vestigen. Wil je meer informatie over kleine potmaten met een mooie toekomst, neem dan contact op met Anthura.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.