Kitsch, cult & tropical

Palmbladeren op ons behang, een gouden ananas en roze flamingo’s: tropische kitscherige interieurs zijn geen vluchtige trend, maar een blijvend fenomeen.

Love it or hate it

‘Bling bling’ blijft ‘in’. Anno 2020 denken we daarbij aan een overdosis felle kleuren, overdreven exotisme en voorwerpen die bol staan van folklore. Maar kitsch polariseert, volledig naar de tijdsgeest. Wij gaan er alvast volledig in op. Wat vind jij van deze selectie door de interieurspecialisten van vakbeurs Ambiente?

Advertising
 

1 Glazen vaas van Gilde Handwerk / 2 Spiegel van Tom’s Company / 3 Papegaai muurhanger van Gift Company / 4 Hawaiiaanse hula popjes van Klang und Kleid / 5 Zeeschelp van Boltze

Kitsch-iconen

Of je het leuk vindt of niet, kitsch is overal. In Disney-films, in de popcultuur, in vakantiesouvenirs en in tankstations langs de snelweg. We zien het met Pasen, met Kerstmis en op Moederdag. Kitsch komt in evenveel en gevarieerde vormen voor als het leven zelf. Er zijn zelfs subgenres zoals gezellige, poëtische, erotische en ideologische kitsch. Twee iconen staan al lang voorop: de roze flamingo en de gouden ananas, die voor allerlei doeleinden kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld als opblaasbare zwembadmatrassen, decoratieve objecten of versieringen op meer functionele voorwerpen.

1 Smartphone-beschermhoes van Printworks Market / 2 Portemonnee van Tranquillo / 3 Bluetooth speaker van Dresz

Fenomenale tropen

De combinatie van kitsch met exotisch blijkt bijzonder populair, met natuurlijke materialen die het buitenleven naar binnen brengen. De look werkt in onopvallende accessoires – een foto van een palmboom of een klein exotisch object – én als totaalpakket, compleet met wandkleden die een tropisch regenwoud nabootsen. Veel fabrikanten, zoals Creative Lab Amsterdam, bieden nu een assortiment behangpapier met reusachtige motieven met tropische flora en fauna, voor alle ruimtes, inclusief de kinderkamer.

1 Wijnkast van Old-Modern Handicrafts / 2 Muuraccessoire van The Dybdahl Co. / 3 Pad Home Concept kussen

 

Casablanca Design

Creative Lab Amsterdam

Voorspelbaar aanpasbaar

Tropische kitscherige interieurs hebben als bijkomend voordeel dat ze transformeerbaar zijn. Diep tropisch woudgroen is een belangrijke kleur die grote mogelijkheden biedt om te combineren met een grote verscheidenheid aan kleuren, terwijl dit net zo goed harmonieert met zachte pasteltinten als met weelderig zilver en goud. Zoals bijvoorbeeld het tapijt van Kare Design.

Kare Design

Malerifabrikken

Buitenleven

Als je een beetje Miami glamour op je balkon of tuin wilt, kies dan voor een vleugje tropische kitsch. Met palmbomen, kleurrijk serviesgoed en exotische fruitcocktails, plus wat Cubaanse muziek, kan je warme zomeravonden tevoorschijn toveren in de meest exotische setting. Sier Disposables maakt producten die niet alleen decoratief zijn, maar ook duurzaam. Deze Nederlandse fabrikant biedt een breed scala aan drinkrietjes, bestek, bakjes en schalen gemaakt van natuurlijke, duurzame grondstoffen.

1 Ginglas by The DRH Collection / 2 Tafelset van Hoff Interior / 3 Invicta thermosfles / 4 Vruchtenthee by Florapharm / 5 Kokosnoot bowls van Sier Disposables

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.