Keukenhof mag niet open, directie boos

Er heerst grote teleurstelling bij het beroemde bloemenpark Keukenhof in Zuid-Holland. Voor het tweede jaar op rij mag het park niet open. De directie is boos. “Het is onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof.”

Nederland verkeert nog steeds in een lockdown als gevolg van het coronavirus en de opzet van Keukenhof in 2021 was daarop aangepast.

“Helaas is op 10 maart aan Keukenhof meegedeeld dat er geen toestemming is om op 20 maart te openen voor publiek, ondanks alle maatregelen die genomen zijn. Dat we dit jaar weer niet open mogen is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is. Binnen alle coronaregels is het volstrekt veilig om in Keukenhof een wandeling te maken”, protesteert directeur Bart Siemerink. “Afgelopen jaar werden we overvallen door corona en kon het park niet open. Dit jaar zijn we helemaal voorbereid op corona en is het onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof. De afgelopen periode heeft Keukenhof alle voorbereidingen getroffen om te kunnen openen. We voeren al lange tijd overleg met de verschillende overheidsinstanties en zijn ervan overtuigd dat het park veilig open kan gaan voor bezoekers.”

Het is onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof.”

Keukenhof heeft een jaar lang gewerkt aan de voorbereiding. “Naast de teleurstelling dat 20 maart de poorten niet open kunnen, heeft het ook enorme financiële gevolgen. Zowel voor Keukenhof zelf als voor veel bedrijven die betrokken zijn als leverancier, in de sierteelt of in het toerisme.”

Groot inkomstenverlies

Keukenhof zou dit jaar alleen opengaan als wandelpark, waar bezoekers in de buitenlucht van het tulpenpark kunnen genieten. Alle gebouwen zouden gesloten blijven, er zou maar een beperkt aantal personen toegelaten worden, tickets kon men alleen vooraf online per tijdslot bestellen en er zijn mechanische toegangspoorten geplaatst zodat bezoekers zonder enig fysiek contact met andere personen het park kunnen betreden.

Het park is 32 hectare groot (50 voetbalvelden) en heeft 15 kilometer aan wandelpaden. “Daarmee kan Keukenhof zorgen voor een leuke dag uit, in de buitenlucht en in een veilige en gecontroleerde omgeving. Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. Het park komt al prachtig in bloei en ligt klaar voor de bezoekers.”

In 2019 bezochten nog 1,5 miljoen mensen Keukenhof, waarvan 20% bezoekers uit Nederland (300.000) en 80% uit de rest van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.