Kerstboom eruit, Kamerplant erin!

Zodra de kerstboom begin januari wordt opgeruimd, verdwijnt in veel huiskamers de gezelligheid. Hoe die leegte op te vullen? Simpel: ‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin’! Of dit jaar: Kerstboom eruit – Wisseltruck – Kamerplant erin!

Resultaten uit het Kerstboom- en Kamerplantonderzoek  in Nederland (2012) laten zien dat de kerstboom onverminderd populair is. Maar liefst 79% van de bewoners heeft met Kerst een versierde boom in huis. Deze neemt over het algemeen de nodige ruimte in beslag. Niet verwonderlijk dat ruim de helft van de Nederlanders een leeg en ongezellig gevoel overhoudt, zodra de boom weg is. 51% plaatst dan ook zo snel mogelijk iets op de plek van de boom, zoals een kamerplant. Zoals het er nu naar uitziet, zullen er per dag bij de Wisseltruck zo’n honderd kamerplanten worden omgewisseld.

In Frankrijk loopt ook de “Kerstboom eruit, Kamerplant erin” actie, hier onder de naam “bye bye vieux sapin, hello jolie plante”. Het publiek wordt aangezet om na de feestdagen de kerstboom te vervangen door een prachtige groene plant, als teken van een frisse start van het nieuwe jaar.

Uit de enquête van Floraholland  in Frankrijk blijkt dat slechts 10% van de huishoudens daar van plan is hun kerstboom naar een inzamelpunt te brengen. De rest wordt dus gewoon achtergelaten op straat uit gemak. Maar dat is natuurlijk niet de beste oplossing. De kerstboom kan gerecycled worden tot natuurlijke grondstof, en kan veranderen in een mooie kamerplant. Als de Fransen hun kerstboom naar een verzamelplaats brengen, kunnen ze terug naar huis met een prachtige Kentia Palm.

In Frankrijk staat het Maplantemonbonheur.fr (de Franse versie van mooiwatplantendoen.nl) team klaar op:

om oude kerstbomen om te wisselen voor een mooie kamerplant. Het omruilen gebeurt bij de inzamelpunten. De exacte plekken worden vermeld op Facebook en Twitter. Honderden Kentia Palmen zullen ook hier de kerstboom gaan vervangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.