Kamerplant in bokaal water: de nieuwe trend

Geen gedoe, geen stress. Gewoon een kamerplant in een bokaal vol water: zo simpel kan het zijn. Ideaal voor mensen die hun handen liefst niet vuil maken en voor stumperds waarbij alle planten wegkwijnen. Maak kennis met hydroponie: de groene trend.

Deze manier van tuinieren is niet alleen duurzaam en zo gemakkelijk als wat – het oogt ook meteen heel stijlvol. Flessen van helder glas staan heel elegant in iedere ruimte. Die benadrukken de natuurlijke schoonheid van de wortels van je plant. Ga voor een enkele vaas op een bureau of nachttafeltje, maak er het middelpunt van de eettafel van of kies het als thema voor op een bijzettafeltje, met een heel stel vazen van glas van verschillende vorm en grootte.

Advertising
 

Wat is hydroponie?

Hydroponie is een vorm van hydrocultuur, oftewel planten laten wortelen en groeien in water – dus zonder aarde. Het is heel simpel: wanneer je in bepaalde planten een inkerving op de juiste plek maakt, ontwikkelen die daar wortels zodra je ze in een vaas met water zet.

Copyright: www.heimelig-shop.com

Welke planten gebruik je best?

Dit is een ideaal project voor een kruidentuin voor het keukenraam, omdat de meeste gewone kruiden zoals basilicumrozemarijnlavendel en salie in water allemaal snel groeien en elke dag nieuwe bladeren voortbrengen.

Andere waterlieverdjes zijn de Engelse klimop (een fijne klimplant voor op de boekenplank), de philodendron (met zijn dikke, glanzende blad), de siernetel en begonia’s (voor een uitbarsting van kleuren, zelfs in de winter).


Stappenplan

1. Maak vlak onder het blad (bij de knoop) een kerf in je plant, omdat zich daar het hormoon voor de wortels bevindt.

2. Haal bronwater in huis, want kraanwater is niet geschikt. Bronwater zit barstensvol mineralen waar je plant lekker van gaat groeien.

3. Vul de vaas tot de helft met water (een vaas in de vorm van een fles, met een nauwe hals, houdt je plant beter op zijn plek).

Foto’s & tekst ©mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.