Kalanchoë in de kijker

We beginnen deze ode met een etymologisch lesje: de naam ‘kalanchoë’ is een Latijnse verbastering van het Chinese woord ‘Kalan Chau’. Daar kwam de kalanchoë in de vrije natuur voor, evenals in Madagaskar en Zuid- en Zuidoost Afrika. Van die exotische contreien, emigreerde het plantje in de jaren 30 naar Europa. In de onvergetelijke eighties brak het dan definitief internationaal door als kamerplant. Tegenwoordig zorgen Nederlandse kwekers en handelaren voor een rijk aanbod voor binnen én buiten.

Een variëteit binnen de kalanchoë is de Grandiva®. Die is in 2013 voor het eerst gelanceerd als merknaam voor de grootbloemige lijn van Calandiva®. Ze behoren tot de gevuldbloemige kalanchoë’s. Ze kenmerken zich door hun bijzonder grote bloem (diameter minimaal 2 cm) en mooie plantopbouw en – vorm. Binnen deze soort zijn er meerdere kleuren. Gestart met roze en wit, telt het kleurengamma nu ook zalm en appleblossom (bicolor groen en roze). Daar komen nog twee nieuwe pasteltinten bij vanaf deze maand.

Advertising
 

De Grandiva kalanchoë zorgen voor minimaal 5 tot 7 weken bloeiplezier in huis. Daarnaast is de kalanchoë een behoorlijk eenvoudig te onderhouden plantje. Wat heb je nog meer nodig om je klant over de streep te trekken?

Info – dummenorange.com 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: