Jingle Bell Rock met Anthurium

Blinkende kerstballen, twinkelende lichtjes en Anthuriums: daarmee schiet je de komende feestdagen de hoofdvogel af.

Advertising

Klassieke kerst of funky feestelijk

Ga voor rode, witte en groene Anthuriums als je wilt uitpakken met frisse, eigentijdse decemberarrangementen. Presenteer ze met wat kerstdecoraties, hou het strak en modern met zwarte glanzende potten, zilver en goud. Voor wie eens wat anders wil: een roze Anthurium met zilveren kerstballen erbij of zalmkleur met gouden accenten en je hebt meteen een feestelijk effect.

De lakanthurium met glimmende schutbladeren is verkrijgbaar in wit, rood, roze, lila, lemon, groen, bruin en zelfs tweekleurig. De flamingoplant lijkt er sprekend op, maar heeft matte gekleurde schutbladeren. Er is ook een Anthurium waarvan vooral het groene blad sierwaarde heeft.

Laat de wortels zien

Gun de planten een beetje ruimte: de weelde aan stelen en bloemen komt het best tot zijn recht als ze vrij staan. Anthurium heeft mooie, dikke wortels die gezien mogen worden in een glazen pot of vaas. Kleintjes kunnen in veenmos worden gewikkeld als alternatieve kerstbal, op een bord, schaal of onder een stolp.

Zo haalt je Anthurium ook kerst 2019

  • Anthurium is afkomstig uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Daar groeit de plant als epifyt: hij krijgt er voldoende licht, maar geen felle zon en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad. Zo staat ie binnen ook het liefst.
  • Het is een béétje een koukleum die de thermostaat het liefst tussen 18-22°C heeft.
  • Met af en toe een neveldouche waant Anthurium zich weer even in het regenwoud.
  • Is het erg droog door centrale verwarming? Schenk water in de schaal en zet de Anthurium er met sierpot in. Zo kan het water lekker verdampen en wordt de luchtvochtigheid verhoogd.
  • Uitgebloeide bloemen knip of pluk je gewoon met de stengel weg.
  • Eens per drie weken plantenvoeding en je Anthurium blijft bloeien.

>> mooiwatplantendoen.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: