“Jeugd koopt minder planten door tijdgebrek”

Hoe jonger de mensen, hoe vaker ze geen planten op hun balkon of (dak)terras hebben. De voornaamste reden? Tijdgebrek. Dat blijkt uit het jaarlijkse terras- en balkononderzoek van Mooiwatplantendoen.nl.

Een voorbeeld van ‘vertical gardening’. ©Mooiwatplantendoen.nl

Naast tijd, heeft ook niet iedereen ruimte voor veel planten. Vooral in de stad niet. Ruim een vijfde geeft aan geen planten te hebben omdat ze daar een te klein (dak)terras of balkon voor hebben. Een oplossing hiervoor is ‘vertical gardeningOftewel: de hoogte in. Zo kun je zelfs van de kleinste balkonnetjes een groene oase maken.

I love my plant

75% van de mensen bouwt aan een band met zijn plant. Ze laten de verzorging van hun planten liever niet aan anderen over. De reden? Bijna de helft van de mensen (46%) vergeet weleens andermans planten water te geven als zij op vakantie zijn. Willen je klanten gerust op reis? Voor een zorgeloze zomertijd kies je voor bijvoorbeeld de Skimmia, ook wel het vier-seizoenen-wonder genoemd. Of de vuurdoorn, deze geeft het hele jaar door kleur aan je tuin en de Azalea, een gezellige winterharde tuinbloeier. Maar ook de Agave en Aeonium (vetplanten ofwel succulenten), Allium (de sierui) en Eucalyptus (heilig boompje).

Wat bloeit er?

We hebben het liefst een combinatie van bloeiende planten, denk aan viooltjes en lavendel en groenblijvende planten, zoals klimop en buxus (49%). Maar een klein deel (8%) is fan van eetbare planten, zoals kruiden, groente en fruit. Een gemiste kans, want wat is er nou lekkerder dan je eigen maaltijd creëren, van balkon op je bord?

 

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.