Jeugd kiest voor pastelchrysanten

De voorkeur van consumenten gaat uit naar chrysanten in felle kleuren, met name paars en rood. De generatie van 18 tot 29 jaar kiest voor pastelkleuren, zoals zalm, wit en crème. Ongeveer de helft van alle consumenten heeft een voorkeur voor tweekleurige chrysanten.

Dat blijkt uit imago-onderzoek van Royal FloraHolland in opdracht van Stichting Chryson.

De overgrote meerderheid is van plan om binnenkort chrysanten te kopen. De meest genoemde reden om geen chrysanten te kopen heeft niets te maken met ontevredenheid. Men varieert gewoon graag met andere bloemen.  

© justchrys.com

Mooie kleuren en vrolijkheid 

Spontaan associëren consumenten de chrysant met mooie, verschillende kleuren en vrolijkheid. Verder staan chrysanten bekend om hun lange houdbaarheid en worden de bloemen geassocieerd met blijdschap, vertrouwen, rust, sympathie en geluk. Gemiddeld 84% weet niets negatiefs te noemen over de chrysant. Een klein percentage hekelt het vele blad.

Voor elk seizoen  

Chrysanten zijn geschikt voor elk seizoen; met name voor de lente, zomer en herfst. De jongere generaties associëren chrysanten eerder met lente en zomer en de oudere generaties meer met herfst. Chrysanten zijn volgens consumenten het meest geschikt om in boeketten te verwerken of om als los monoboeket te kopen. Opvallend is dat het gebruik als solobloem sterk is toegenomen ten opzichte van 2010. 

© justchrys.com

Voorkeuren 

Zowel troschrysant, pluischrysant als santini worden door een grote meerderheid (64-88%) aantrekkelijk gevonden. Ze scoren hoger ten opzichte van 2010, waarbij de hoogste stijging bij de troschrysant ligt. 

Scoren met chrysanten

De resultaten uit het imago-onderzoek onderstrepen dat je met chrysant een bloem in handen hebt waarmee je kunt scoren richting consumenten. Met haar volume, kleur, kracht en veelzijdigheid heb je een winnaar in handen.

Wat denk je van dit lentefris chrysantenboeket?

©JustChrys.com
©JustChrys.com

www.justchrys.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.