IPM Essen geeft floristen een duwtje in de rug

Van 24 tot en met 27 januari strijkt de groensector weer neer in Messe Essen. Zo’n 1600 exposanten uit 50 verschillende landen zullen hun nieuwste snufjes voor in de tuin, floristiek en op vlak van technologie voorstellen. IPM Essen heeft voor de floristiek een duidelijke missie. Het evenement wil enerzijds de sector de nodige tools aanreiken om de omzet te verhogen. Anderzijds wil de organisatie alle floristen met een open geest boordevol inspiratie weer naar huis sturen.

Marketing
Op de Trend Hotspot van FDF ontdek je hoe je best je klanten aanpakt en benadert. Daarnaast stelt Bloemenbureau Holland de consumptietrends van 2017 voor. Ook enkele Europese experten op het vlak van trends komen aan de hand van moodboards uit te doeken doen hoe je als florist succesvol aan product marketing doet. In het Flower Lab van FDF zitten ze ook niet stil. Daar focussen ze zich op de millennials, ook bekend onder de naam Generation Y. Die jonge doelgroep zoekt naar sensibele, duurzame, authentieke en unieke producten en nieuwe communicatiekanalen. In de inspirerende showroom van het FDF Flower Lab leer je hoe je als florist kan inspelen op de noden van de aanstormende generatie.

Demonstraties
Messe Esse wordt eind januari even het centrum van het floristieke universum. Meesterbloembinders vanuit de hele wereld, waaronder Tamas Mezoffy, Roman Steinhauer en Pirjo Koppi, zullen er hun uitmuntend vakmanschap demonstreren. Ook de Duitse topfloristen zullen de demonstratie arena betreden. Onder andere Stephan Triebe brengt samen met zijn collega’s de lente in Messe Essen met fris en inspirerend voorjaarsbloemwerk.

>>> IPM-essen.de 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.