IPM blijft belangrijke inspiratiebron voor de ‘groensector’

De Internationale Pflanzen Messe Essen is beslist een van de belangrijkste beurzen van de groene sector wereldwijd. Je vindt er meer dan 1500 standhouders uit 45 landen die er hun nieuwste en belangrijkste producten voorstellen. Deze beurs is er een levend bewijs van dat onze sector zeker niet stilstaat. Nieuwe technische snufjes, nieuwe plantenvariëteiten … worden hier tentoongesteld.
Maar ook voor floristen is de IPM een bron van inspiratie, creativiteit, nieuwe ideeën en nieuwe materialen. De Duitse vakvereniging FDF zorgde voor een aantal boeiende demonstraties.

Rond het thema ‘saisonal greetings‘ toonden Nationaal Kampioen Jürgen Herold, vice-kampioen Stefan Göttle en de Duitse Kampioen van 2010 Thomas Gröhbühl bloemrijke creaties voor de lente van 2014: bijzondere boeketten voor een jong publiek, hun favorieten voor Valentijn met Avalanche rozen, bloemwerk voor de paastafel en hun persoonlijke bloemengroet voor Moederdag. Het werk van Jürgen, Stefan en Thomas vertoont duidelijk typisch Duitse kenmerken, maar brengt ook vernieuwing en heeft een goede technische basis.

Een interessante internationale demonstratie werd de life-show ‘Ten Years of International Teachers of Floristry’. Gregor Lersch en Brigitte Heinrichs stelden het publiek acht international florale docenten voor: Jaqueline Boerma (Nederland), Takashi Hirata (Japan), Kazumasa Kubo (Japan), Angela Serva (Guadeloupe), Sylvia Serva (Guadeloupe),

Berit Skjottgaard-Laursen (Denemarken), Natalia Veselova (Rusland) und Ursula Wegener (Duitsland). Deze demo bracht een blik op acht verschillende florale culturen, verschillende technieken en toonden de diversiteit van het beroep. Alle docenten brachten twee werkstukken: een persoonlijk werk en een werk met de typische kenmerken van hun lesstijl.
Een vernieuwende demonstratie was ‘Life with Plants’, een demonstratie waarbij Manfred Hoffmann, Elisabeth Gramm en Oliver Ferchland kamerplanten in de belangstelling wilden brengen. Voor ons waren de creaties iets ‘te ver gezocht’, maar er waren wel een aantal leuke ideeën uit te pikken.

Naast de demonstraties waren er in Green City nog creatieve ideeën met Chrysanten, Anthurium, mediterrane bloemen en planten … te bespeuren. Bij Oasis Duitsland werden de nieuwste producten op verschillende florale manieren uitgewerkt.
Ook de jaarlijkse wedstrijd lenteboeketten en creatieve plantenschalen in Hal 9.1 bracht creatief werk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.