Interview Kevin Lennertz

Hij is dertig, boordevol inspiratie en ideeën, maar toch nog niet klaar om zich definitief te settelen en te ver in de toekomst te kijken. Hij is zowat zeven maanden bezig aan zijn eerste termijn als voorzitter van de Koninklijke Unie van de Floristen in België (KUFB). We hebben het uiteraard over Kevin Lennertz, het nieuwe gezicht van de vakorganisatie. Fleur Magazine sprak met Lennertz over de KUFB, de toekomst en de bloemist.

Representatieve functie
Wat houdt dat nu precies in, de functie van voorzitter van de KUFB? “De meest omvangrijke taak is het vertegenwoordigen van en de algemene leiding over de organisatie. De directeur heeft het dagelijks gebeuren in handen, waarover ik elke dag ingelicht word en me buig over de opvolging en de sturing. Ik ben degene die voor de KUFB garant staat. De voorzitter koppelt een gezicht en persoonlijkheid aan de onderneming. Het is mijn taak als voorzitter om verbondenheid te creëren. We zijn een sterke organisatie geworden die instaat voor de belangen van onze floristen.”

Een enthousiaste Lennertz gaat onverminderd verder: “Ik wil op de kortst mogelijke tijd zoveel mogelijk leren en ervaring opdoen. Het vorige bestuur, met onder andere huidig directeur Marijke Walbers, heeft de fundamenten van de vakorganisatie heropgebouwd. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan ons imago. Dat heeft dan ook een serieuze opknapbeurt gekregen. Ook hebben we tegen 2020 enkele doelen gesteld. Zo willen we tegen 2020 meer leden aantrekken, de erkenning voor de ambacht krijgen en de partnerships uitbreiden. De onderwijshervorming hebben we al tot een goed einde gebracht: het zevende jaar ‘bloemsierkunst’ blijft bestaan, terwijl de overheid oorspronkelijk had beslist om dat te schrappen.”

En wat met de bloemist?
“Ik wil ten eerste voor de KUFB de erkenning van een volwaardige beroepsvereniging terugwinnen. Ik wil ervoor zorgen dat de bloemisten beseffen dat er een organisatie is waarop ze kunnen terugvallen wanneer het nodig is. Er bestaat nog te veel onduidelijkheid over wat de KUFB voor de floristen kan betekenen. Daar wil ik binnen die drie jaar van verlost zijn. We zijn namelijk meer dan een ‘incassatiebureau’. We zijn een begeleidende instantie die jaarrond beschikbaar is en vormingen, cursussen, lezingen enzovoort aanbiedt om in te spelen op de noden van de sector.”

Bloemist van de toekomst

Hoe ziet de kersverse voorzitter van de KUFB de toekomst van de sector evolueren?

“Uit onderzoek dat we hebben gevoerd bij particulieren op Fleuramour, is een dubbel resultaat uit de bus gekomen. Aan de ene kant wil de consument terug naar een bloemenwinkel waar de bloemenbeleving centraal staat, terwijl ook het online gebeuren verder uitgebouwd moet worden. Dat wordt dus puzzelen. In de fysieke winkel zal de beleving heel persoonlijk moeten verlopen. Je moet voor je klanten een verhaal hebben als ze naar je winkel komen. Zij komen immers ook naar jou met hun verhaal. Ze komen bloemen halen voor een bijzonder iemand en voor een specifieke gelegenheid. Nu, als ik naar de winkel ga om een boeket te schenken op een bijzondere gelegenheid, wil ik geen boeket dat standaard klaarstaat. En de consument denkt ook zo. De consument wil iets dat op maat gemaakt wordt. Hij of zij moet tijd in de winkel kunnen besteden en kunnen zien wat er met de bloemen gedaan wordt. De consument is geïnteresseerd in het verhaal achter de bloemen en het materiaal. Zo doe je echt op een eenvoudige manier aan klantenbinding. Gooi je werkplaats weer open. Dan zien je klanten hoe lang je aan een boeket bezig bent en welke handelingen je uitvoert om een mooi boeket voor hem of haar te maken. En dat waardeert de consument, waardoor hij geneigd zal zijn om in de toekomst nog eens je winkel binnen te stappen.”

Wat het online gedeelte betreft, zul je kant-en-klaar ruim aanbod moeten voorzien. Die bestellingen kan je dan tussen je klanten door maken. Van bestellingen ben je immers zeker. Maar de modernisering heeft het de bloemist er niet alleen gemakkelijker op gemaakt. Velen zullen zich ongetwijfeld herkennen in dit voorbeeld: menig bloemist krijgt bij het bezoek van een klant een Pinterest-voorbeeld onder zijn neus geschoven. Dat is ten eerste remmend voor de eigen creativiteit, want elke bloemist heeft zijn eigen signatuur en specialiteit. Daarenboven is het echt niet gemakkelijk om een boeketje van een foto perfect na te maken, waardoor de klant soms teleurgesteld een bloemenwinkel verlaat.”

Koffiedik kijken
Over zijn eigen toekomst bij de KUFB doet hij liever nog geen uitspraken. Daar is het nog te vroeg voor: “Ik wil eerst deze ambtstermijn tot een goed einde brengen. Dan zullen we wel zien of ik mijn persoonlijke doelen gehaald heb en hoe de rest van het bestuur mijn toekomst ziet. Voorlopig is het koffiedik kijken hoe het gaat lopen. Momenteel raast er een wervelwind door mijn hoofd en door de beroepsvereniging om alles opnieuw te plaatsen en te kaderen. Ik stel voor dat ik over twee jaar nog eens terugkom voor een interview (lacht), dan zal ik een duidelijker antwoord kunnen geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: