Internationale bloemstylisten kleuren modeshow FLEURAMOUR

Van 23 tot en met 26 september kan je op het bloemenfestival FLEURAMOUR in Alden Biesen ook gaan genieten van een unieke modeshow met de mooiste bloemenjurken. Liefst elf floral designers hebben hun medewerking al toegezegd. “Het wordt een magische show”, verklapt regisseur Inge Quint.

Het is een attractie op zich. Wie de florale show op FLEURAMOUR de voorbije edities zag, zal dit probleemloos beamen. Na de Australiër Michael Cordeiro en de Amerikaanse Holly Heider Chapple is het ditmaal de beurt aan de Nederlandse floral designer Inge Quint om de show in goede banen te leiden. Daarvoor rekent ze op de steun van bloemstylisten uit de hele wereld.

Advertising
 


Inge Quint inspireerde zich op FLEURAMOUR 2018 op de Gouden Eeuw van Amsterdam. Met als resultaat: een (ook letterlijk) schitterende jurk!

“Net als in 2018, toen ik een design heb gemaakt voor een barokdame, met rozen en veel goud (foto boven), hoop ik dat de show een weerspiegeling zal zijn van de hoogstaande bloemencreaties in en om het kasteel. We willen natuurlijk dat de designs een enorm wauw-effect gaan hebben op het publiek en dat het veelzijdige ontwerpen zullen zijn in verschillende stijlen.” Daar is ze vrij gerust op. “Er gaan grote namen meewerken die ieder hun eigen stijl hebben en enorm veelzijdig zijn. Voor hen heb ik de boodschap: zorg voor verwondering, verbinding, liefde en magie.”

Inge Quint naast haar design op Floriworld in Aalsmeer. ©Inge Quint

Het zou heel leuk zijn als er genderneutrale of stoere mannelijke designs te zien zouden zijn.” — Inge Quint, regisseur florale modeshow FLEURAMOUR

“Ik wil dat iedereen een duidelijke keuze maakt in zijn ontwerp. Ofwel dat de designer gaat voor een natuurlijke look of voor een duidelijk fashionstatement. De bloemenjurken mogen heel natuurlijk, ingetogen, vintage of chique & classy zijn, maar evengoed punk-achtig of kunstig. Het mag ook best een sexy outfit zijn en het mag ook best een beetje choqueren! Van zo’n mengelmoes word ik heel blij. Het zou ook heel leuk zijn als er genderneutrale of stoere mannelijke designs te zien zouden zijn.”


Een design uit de laatste FLEURAMOUR-modeshow onder leiding van de Amerikaanse designer Holly Heider Chapple.

We kijken al benieuwd uit hoe de designers het FLEURAMOUR-thema ‘MAGIC’ in de show gaan integreren.

“Het is op zich al heel magisch in deze rare, onzekere tijden – met de oorlog in Oekraïne en corona dat nog op de loer ligt – om met designers van over de hele wereld samen deze show te mogen organiseren. Maar ik wil alle designers de ruimte geven om zelf het thema MAGIC te integreren in hun ontwerpen. Laat de magie maar zijn werk doen… Dan zal er vanzelf een magische show verrijzen!”

Het zal een heel andere modeshow worden dan die van Holly Heider Chapple op de laatste FLEURAMOUR-editie” — Inge Quint

Inge Quint haalt haar inspiratie vooral uit de natuur, maar evengoed uit architectuur, kleuren en materialen.

“Als regisseur en coördinator wil ik ervoor zorgen dat alles goed op elkaar aansluit en in balans is, dus ik kijk naar andere haute couture shows van grote couturiers en hoop dat ik voor elke designer een mooi totaalplaatje kan brengen. Het ontwerp, de beelden op de achtergrond, pakkende muziek. Alles moet kloppen. Zelf zal ik proberen om drie totaal verschillende maar toch echte Inge Quint signature designs te tonen tijdens de show.”


Een design uit de laatste FLEURAMOUR-modeshow onder leiding van de Amerikaanse designer Holly Heider Chapple.

Als je denkt niet meer verrast te kunnen worden na het zien van de vorige FLEURAMOUR-modeshow, kom je bedrogen uit.

“Het zal een heel ander spektakel worden dan de modeshow van Holly Heider Chapple in 2019, doordat er nu meerdere stylisten meewerken. Daarom zal de show iets meer te vergelijken zijn met de show van 2018, geleid door Michael Cordeiro, ook al omdat we opnieuw zullen werken met beeld en geluid en natuurlijk met stunning designs, gedragen door mooie modellen die we waanzinnig gaan aankleden. Wie weet zal je wel wat special effects op het podium te zien krijgen…!”

Naast Inge Quint zal je ook floral dresses kunnen aanschouwen van: Cindy Gunther, Lily Beelen, Iryna Bielobrova, Roman Shtengauer, Angelica Lacarbonara, Esther Wijngaarden, Natalia Zizko, Elvia Carrasco, Kristina Rimiené en Yvonne Scheenloop.


Uren van florale modeshow

  • Vrijdag 23 september van 11u30 tot 12u30  
  • Zaterdag 24 september van 16u30 tot 17u30
  • Zondag 25 september van 11u30 tot 12u30 én van 16u30 tot 17u30
  • Maandag 26 september van 11u30 tot 12u30

De Floral Fashion Show vindt plaats in de zogenaamde ‘Rijschool’, een congreszaal langs de grote laan naar het kasteel, aan de achterkant van de landcommanderij in Alden Biesen. Het aantal zitplaatsen is beperkt.

Je kan de florale jurken voor en na de show doorlopend bezichtigen.


Wist je dat?

… Inge Quint dit jaar felicitaties kreeg van de voormalige Nederlandse koningin Beatrix voor haar prachtige bloemenboog die ze gemaakt had voor het groenfestival Gardenista?


■ www.fleuramour.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.