Interieur van de Sint-Gorikshallen in bloei

Als apotheose van het Jaar van Flora dat loopt van 21 maart 2014 tot 21 maart 2015, werd tot 28 februari in de Sint-Gorikshallen te Brussel de tentoonstelling “Brussel, hoofdstad van Flora” georganiseerd.

Duizenden bezoekers genoten van dit bloementraject vanaf de oorsprong in de 17de eeuw met de opkomst van het Belgische nationale gevoel via de wetenschappen in het algemeen en de tuinbouw in het bijzonder, tot de vreemde mysteries van het leven van de orchidee om ten slotte uit te komen in de hedendaagse parken en tuinen van Brussel-Hoofdstad.

Advertising
 

Het evenement ging echter verder dan het verleden en het heden … Het richtte zich doelbewust op de toekomst en nodigde de jonge generatie bloemisten, bloemenkwekers en tuinders van het Instituut Redouté-Peiffer van Anderlecht uit om het interieur van de Sint-Gorikshallen in bloei te zetten. De studenten van het zevende jaar met een specialisatie Bloemenkunst hebben dit bloemenproject opgenomen in hun lessenpakket. Ze kregen daarbij ondersteuning van de vroegmarkt MABRU die alle bloemen leverde die nodig zijn voor de decoratie van deze installatie.

www.year-of-flora.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.