Intelligente kassa regelt jouw geldzaken

Als bloemist wil je je bezighouden met je core business. Mensen bedienen, je winkel verzorgen, mooie creaties aanbieden. De boekhouding is vaak een noodzakelijk kwaad wegens tijdrovend en ingewikkeld. Gelukkig kan de technologie je leven een stuk aangenamer maken.

Prijsklevers, kassatickets, facturen,… Soms dansen de cijfers je zodanig voor de ogen dat je ervan zou duizelen. Omdat een creatieve – lees: al te slordige – boekhouding niet bevorderlijk is voor de levensduur van je zaak, kan je het financiële plaatje maar beter ernstig nemen. Al eens aan een all-in kassasysteem gedacht? Het kan je grijze haren, tijd en centjes besparen.

Advertising

“Een modern kassasysteem met automatische facturatie levert niet alleen tijdswinst op voor de bloemist, hij kan er ook zijn omzet mee verhogen”, beklemtonen ze bij Vertico, een Belgisch IT-bedrijf dat al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in de ondersteuning van bloemenzaken. Dat is precies wat hun Flowerline-kassasysteem doet.

Meer kwali-tijd in winkel

Klanten waarderen het als je met de tijd meegaat en investeert in innovatie. Wat dacht je van twee moderne kleurendisplays die jou en de klant helpen bij een vlotte afhandeling van de verkoop? Werk je met meerdere mensen in de zaak? Switch met één toets op het scherm gewoon van verkoper. Benieuwd hoeveel witte rozen er nog op voorraad zijn? Klik op het digitale stockoverzicht. Welke artikelen verkopen het best? Een grafiek vertelt je het antwoord. Korting verrekenen met een klantenkaart? Bestellingen afhandelen? Flowerline doet het allemaal.

Minder facturen in vrije tijd

Het systeem verrekent ook de btw-uitsplitsing, maakt het kasboek in orde en stelt facturen en wachtfacturen op. “De Flowerline vervangt de boekhouder niet, maar verlicht diens werk. Dankzij de automatische facturatie moet je boekhouder minder uren kloppen, zodat je ook op die kosten kunt besparen. Door tijdbesparend en eenvoudiger te werken zal je je als bloemist meer kunnen concentreren op de belangrijkste zaken: de bloemen en de klant.”


Money time terwijl klant wacht

Op het moment dat jij bloemen of decoratie inpakt, staat de klant vaak wat verloren in het rond te kijken. Een uitgelezen kans om een actie of promotie in het geheugen te prenten. “Met het Flowerline-kassasysteem staat de klant met zijn snuit voor het betaalscherm. Van die gelegenheid moet je gebruikmaken. Prijs bijvoorbeeld een bloemenabonnement aan, krachtig in kleur. In plaats van iemand één keer gelukkig te maken, kan je de klant erop attent maken dat hij zijn geliefde zes keer gelukkig kan maken. Maar, het systeem kan evengoed ‘het bloemetje van de maand’ in de verf zetten. Ook op die manier helpt Flowerline jouw omzet mee te verhogen.”

Leuk extraatje : het Flowerline-kassasysteem zorgt daarnaast voor een gerichte mailing naar jouw klanten. Perfect om interessante aanbiedingen of nieuwe collecties aan te prijzen, zelfs wanneer de klant de winkel allang is buitengestapt.

>>> www.vertico.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *