IFTF klaar om door te groeien

Standhouders kunnen terugkijken op een van de meest succesvolle, zoniet de beste editie tot nu toe, in het vijfjarig bestaan van IFTF. De expo was volgeboekt en er was zelfs een wachtlijst. De kwaliteit van de stands was hoger dan ooit tevoren en de varieteit en hoeveelheid bloemen was groter dan op alle eerdere edities.

Drie dagen contacten leggen en zaken doen kenschetsten het grote belang van deze vaktentoonstelling voor de sierteeltindustrie. Uit meer dan 116 landen waren bezoekers afgereisd en dit betekende weer een stijging van 3% ten opzichte van vorig jaar. Het viel op dat bezoekers uit Frankrijk en Duitsland dit jaar de grote afwezigen waren. Daarentegen stond wel weer een aanzienlijke toename van het aantal bezoekende landen uit het Midden Oosten. Een totaal aantal van 24.258 bezoekers passeerden de deuren van de beurs in Expo Haarlemmermeer, een stijging van 5% tov 2013. Echter het belangrijkste wapenfeit waren toch de vele complimenten over de hoge kwaliteit van de bezoekers. Internationale kwekers spraken over de vele aanwezige goede internationale kopers van bloemen en planten. Maar ook de veredelaars en technische toeleveranciers waren zeer tevreden met het uitstekende nivo van het bezoek.

De organisatie is nu aan kijken om het beschikbare beursoppervlak uit te breiden en heeft al aangekondigd dat dit geen probleem zal opleveren. Expo Haarlemmermeer heeft zo ie zo de capaciteit om te groeien met netto 10.000 m² en hierom zal het doel om uiteindelijk een wereld sierteeltvaktentoonstelling neer te zetten iig op technische gronden geen belemmering vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.