Hortinno azalea’s bloeien langer

Jou zoveel mogelijk laten genieten van de bloeiende azalea potplantjes. Dat is de belofte van Hortinno. Hoe ze dit waarmaken? Door al 30 jaar uitstraling, lange bloeiduur en gebruiksvriendelijkheid voorop te stellen in het selectieproces. Selecteren? Inderdaad want het zijn veredelaars. Zo zaaien én beoordelen ze jaarlijks tussen de 30.000 plantjes. En enkel met de beste gaan ze verder om er nieuwe rassen van te maken.

Azalea’s kweken, dat is eerst veel wikken en wegen, om pas na 8 à 10 jaar te kunnen etaleren in de bloemenwinkel of tuincentra. Zo is Hortinno toonaangevend geworden als innovatieve veredelaar in de sierteeltsector. In de winkel herken je ze gewoon aan de donkerblauwe pot of het blauwe driehoekig plantlabel met het kleurrijke plantje.

Trendy azalea

Retro, authentiek, modern of vintage, bij iedere huisstijl past wel een zekere Hortinno. De website www.hortinno.com geeft alvast de nodige inspiratie…. De meeste Hortinno’s zijn daarenboven ook ‘pure’. Dit wil zeggen dat ze weinig of geen bruine schubblaadjes hebben en dus vrij proper zijn in huis. Hortinno heeft maar liefst zo’n 16 kamer azaleasoorten in haar range. Deze soorten zijn ingedeeld in vier collecties: Christine®, Classic®, Spring en Lime®. De meeste Hortinno azalea’s hebben een donkergroen blinkend blad en dit geeft de plant een exclusieve uitstraling. Iedere collectie leunt mooi aan bij een bepaalde trendstijl.

De Christine® collectie is de bekendste en meest authentieke qua stijl. Christine azalea’s heb je al vanaf begin november beschikbaar. Deze soort met prachtige bloemkleuren is ook ideaal om met de feestdagen in huis te halen.

Er zijn vier soorten kleuren: Christine® Matton, Siena, Wit en Magic.

Bij de start van het nieuwe jaar is er steeds de Classic® collectie. Net als de Christines brengt de Classic reeks kleur in huis tijdens de kortste maanden van het jaar. De classic kleuren passen perfect in een retro stijl én retro is trendy!

Leuk is de Classic multicolor, waarbij de drie kleuren in één pot gestekt worden.

Eenmaal de lente in aantocht neemt de Spring collectie het voortouw. Een mooie reeks van ‘pure’ azalea’s die ongetwijfeld in een dynamisch modern interieur tot hun recht komen.

Tenslotte is er de Lime collectie , écht vintage stijl. Uniek aan de Lime collectie is dat de bloemen een groene tint hebben, waardoor ze perfect matchen met groene planten in huis. Deze Hortinno soort is uniek in het azalea landschap…

Hortinno innovatie: Magisnow Winter Beauty®

Stefan Laridon, bedrijfsleider Hortinno

Krijgen we deze winter een witte kerst? Ieder jaar vanaf november stelt men deze vraag opnieuw… En als het van Hortinno afhangt, is het antwoord vanaf nu steeds JA.


De sprookjesachtige winterbloeier MagiSnow Winter Beauty® ziet er niet alleen uit als een dennenboompje met bloemknoppen als witte kerstballetjes. Eenmaal de bloemknoppen opengaan, krijgt de plant langzaamaan een witte gloed over zich. Net verse sneeuw die als poedersuiker de takjes bedekt. Magisch! Je ziet: MagiSnow Winter Beauty® is een gedroomde sfeerbrenger met kerst. Als kleine broer naast de klassieke naaldboom. Of als volwaardige vervanger in kleine interieurs.

Maar er zijn nog meer redenen om hem in de etalage te zetten. Zo won hij op de internationale sierteeltvakbeurs IPM in Essen de “IPM Novelty 2020” award in de categorie “Bloeiende kamerplant”. Bovendien was hij dé publiekslieveling van alle noviteiten en won dus ook ‘der Publikumspreis’. Small is beautiful.

Best iets om mee uit te pakken. Of in te pakken.

www.hortinno.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.