Hortensia’s tijdens collectiepresentatie van modeontwerper Ferry Schiffelers

Ferry Schiffelers presenteerde met trots zijn nieuwste collectie genaamd “Ladies Who Lunch” tijdens de eerste dag van Amsterdam Fashion Week met de Nieuwe Kerk als lokatie. Voor “Ladies Who Lunch” bracht de ontwerper zijn collectie naar een exclusief spektakel ‘achter gesloten deuren’. Geïnspireerd door de documentaire “The Secret World Of Haute Couture” vatte de ontwerper het gevoel deel uit te maken van een wereld die privé blijft en alleen openstaat voor de elite.

De “Ladies Who Lunch” hebben de salontafel als het ware verlaten om te lunchen in de bloeiende droomwereld van Ferry. Voor de collectiepresentatie van “Ladies Who Lunch” werkte Ferry Schiffelers samen met LM Flower Fashion Productions om de verbazingwekkende tafelsetting te creëren. Mede geïnspireerd door de bruidsjurk werden snij-hortensia’s via Hydrangeworld rijk gedecoreerd op de lunchtafel. Ferry selecteerde zelf een combinatie van Classic hortensia’s, de groene Cannonball Classic, de aubergine kleurige Pimpernel Classic en de groen rode Sibilla Classic.

Foto credit: Team Peter Stigter / LM Flower Fashion Productions

 

Ferry Schiffelers studeerde in 2018 af aan het Amsterdam Fashion Instituut. Zijn afstudeercollectie won de grote prijs van Lichting 2018. Ferry ziet zijn manier van ontwerpen als een manier om verbindingen te leggen en verhalen te vertellen. Zijn liefde voor vrouwelijke schoonheid en zijn onaantastbare emotionele kracht zijn zichtbaar in zijn werk. Zijn collecties zijn bovendien gebaseerd op speciale gelegenheden. Waar de rituelen rond begrafenissen zijn vorige collectie “Défilé de Deuil”
inspireerden, brengt deze collectie een exclusief sprookje tot leven.

Klassieke vormen worden gecombineerd met traditioneel handwerk zoals borduren, breien en haken. De “Ladies Who Lunch” collectie bevat statementstukken zoals een gouden met de hand geborduurde jurk, een tule off-shoulder babypop en een volumineuze zwarte mini-jurk. Elke look wordt gecomplimenteerd met een exclusief hoofddecoratie geïnspireerd op bloemen en croissants, gemaakt in samenwerking met Demure Couture Hat Amsterdam. Traditioneel zoals de benadering
van Ferry Schiffelers is, werd de show gesloten door een bruid die een boeket-geïnspireerde trouwjurk droeg.

Classic snij-hortensia
De snij-hortensia is perfect te stylen voor een event. Voor de collectiepresentatie in de Nieuwe Kerk is een selectie snij-hortensia’s via Hydrangeaworld door Ferry Schiffelers geselecteerd. De lunchtafel werd door LM Flower Fashion Productions gestyled met een combinatie van Classic hortensia’s van dit seizoen, de groene Cannonball Classic, de aubergine kleurige Pimpernel Classic en de groen rode Sibilla Classic. De snij-hortensia’s zijn na behandeling in Quick Dip in steekschuim van OASIS Floral Products Benelux verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: