Hongaar Gábor Nagy wint Eurofleurs 2017

Op zaterdag 16 september vond de finale plaats van Eurofleurs 2017, het Europees kampioenschap bloemschikken voor jonge floristen. De Hongaar Gábor Nagy werd op de Minderbroederssite in gaststad Sint-Truiden verkozen tot Europees kampioen. De Belg Sören Van Laer eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de Finse Heli Haapatalo.

De in totaal tien deelnemende kandidaten volbrachten tijdens deze finale vijf opdrachten die werden beoordeeld door een officiële internationale jury:

Advertising
 

  1. Adam and Eve’s sins: het bloemstuk moest Adam en Eva voorstellen die niet aan de verleiding van de appel kunnen weerstaan.
  2. When flowers meet fruit: het bloemstuk moest een cake voorstellen die de eyecatcher kon zijn van een groot dessertbuffet op een huwelijksfeest.
  3. Indian summer bruidsboeket: het ontwerp moest de belichaming zijn van de warme zonnestralen en de schoonheid van een late zomer of een vroege herfst.
  4. Fruit queen: een lichaamsdecoratie van bloemen en fruit die de belangrijkheid toonde van het bloesemseizoen van de fruitsector voor Sint-Truiden.
  5. ‘Let’s go wild’-boeket: een verrassingsopdracht waarbij alle deelnemers hetzelfde materiaal kregen.

De creaties werden na het kampioenschap tentoongesteld in verschillende kerken en op het stadhuis van Sint-Truiden.

Organisatie

Eurofleurs 2017 werd georganiseerd door de KUFB, de Koninklijke Unie van Floristen in België en is een initiatief van Florint, de International Florist Organisation. Om de vier jaar komen jonge bloemenkunstenaars uit verschillende landen samen om hun creativiteit en vakmanschap te tonen.

Fotogalerij

 

Scorebord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: