Over Hollandse haute couture en bloemen

De Nederlandse residentie in Parijs was tijdens de Paris Couture Week het feeërieke decor voor Hollandse haute couture van Edwin Oudshoorn en buitengewone bloemenpracht van LM Flower Fashion.

©LM Flower Fashion
©LM Flower Fashion

De couturier Edwin Oudshoorn werd geïnspireerd door de film “Death in Venice”, gebaseerd op een novelle van Thomas Mann over schoonheid en vergankelijkheid. De film volgt een introverte componist die de slotfase van zijn leven wijdt aan een vergeefse zoektocht naar volmaaktheid. Zijn fascinatie voor een prachtige jongeling (het onbereikbare geluk) overspoelt de componist met tegenstrijdige emoties, verlangens en angsten, maar stelt hem uiteindelijk in staat om vredig te sterven. Adoratie van jeugd en angst voor verlies zijn thema’s uit de film die terugkeren in de collectie en werden vertaald naar bloeiende bloemen.

Bloeiend decor

De show was een sensatie voor de zintuigen, met dramatische muziek en de imposante omgeving van de Nederlandse residentie in Parijs aangekleed met bloemen van de bij LM Flower Fashion aangesloten kwekers als decor. De vrouwelijkheid en de intense geur van opengebloeide pioenen van My-Peony, het kleurrijke en zomerse gevoel van hortensia’s van Vollering Hydrangea en de ontluikende bloei van lelies van Bredefleur. Tijdens ontmoetingen met Edwin Oudshoorn nam de couturier LM Flower Fashion mee in het verhaal achter zijn collectie om met bloemen het beeld compleet te maken tijdens de show op de trap van de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur in Parijs.
Voor de tableau vivant presentatie van de collectie meteen na de show werden de pastelkleurige rozen, Sweet Avalanche en Pearl Avalanche, van Meijer Roses gestyled.

©LM Flower Fashion
©LM Flower Fashion

In de prachtige stijlkamers van de residentie konden de internationale gasten zich laten inspireren door de kleurrijke Vanda bloemen en planten van Anco pure Vanda en snij-Phalaenopsis bloemen van Walter Grootscholten Orchids.

De Nederlandse designer Edwin Oudshoorn (Lisse, 30 april 1980) is een kunstenaar die de taal van de mode spreekt. Een ambachtsman in hart en nieren die zijn liefde voor het leven vertaald naar veelzijdige collecties voor de catwalk, musea en private clients, met een herkenbaar signatuur. Zijn sprookjesachtige ontwerpen hebben vloeiende silhouet met duizenden pailetten en Swarovski kristallen, allemaal een voor een op de betoverende stukken vastgezet, gecombineerd met nude kleurige tule, hand geverfde zijde en wol. Benieuwd naar zijn fleurige debuut? Kijk dan ook even zeker hier!

Aan de bloemen en planten voor de Edwin Oudshoorn Couture show werkten mee: Anco pure Vanda, Meijer Roses, My-Peony, Vollering Hydrangea, Walter Grootscholten Orchids en Bredefleur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.