Hoe omgaan met… gewijzigd consumentengedrag?

Een bloemenwinkel verkoopt allang niet meer uitsluitend bloemen. Na de planten kwam er ook nog decoratie bij. Wat dan te zeggen van interieurzaken waar urban jungles intussen bij het meubilair horen en van concept stores die vetplantjes aanprijzen? De grenzen vervagen en dat noopt tot een andere strategie.

We zitten bij de prachtige groen- en designzaak Bluet in Gent, aan een lange tafel bestaande uit een volledige boomschijf. Er omheen staan glazen krukjes. Op de tafel vind je mooi glaswerk en potten plus een kijkboekje in zakformaat. Van de droge en holle stengel van een reuzeberenklauw is dan weer een lamp gemaakt. 

Advertising

Je bent naast bloemen en planten ook gespecialiseerd in interieur. Waarom?

Daniël Deprez: “Meer en meer krijgen we de vraag om een interieur aan te kleden. Dan kijken we waar welke plant kan geplaatst worden en in welke pot zodat de planten in het geheel passen. Er wordt nu op een heel andere manier naar planten gekeken. Planten zijn een deel van het interieur geworden. Het zijn sculpturen in de ruimte geworden. Ze zijn tegenwoordig veel meer dan louter groenvulling. Ik stel vast dat mijn werkterrein zich meer en meer verlegt naar interieur. De vraag gaat veel verder dan ‘Ik wil een plant’.”

Bied je dan ook meubelen aan?

“Niet echt, want ik vind dat mijn kennis daarin beperkt is. Ik ben geen interieurarchitect en ik heb geen kennis van materialen. Daarentegen heb ik wel genoeg ideeën voor de inrichting. Ik weet hoe je een

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: