Hoe omgaan met… gewijzigd consumentengedrag?

Een bloemenwinkel verkoopt allang niet meer uitsluitend bloemen. Na de planten kwam er ook nog decoratie bij. Wat dan te zeggen van interieurzaken waar urban jungles intussen bij het meubilair horen en van concept stores die vetplantjes aanprijzen? De grenzen vervagen en dat noopt tot een andere strategie.

We zitten bij de prachtige groen- en designzaak Bluet in Gent, aan een lange tafel bestaande uit een volledige boomschijf. Er omheen staan glazen krukjes. Op de tafel vind je mooi glaswerk en potten plus een kijkboekje in zakformaat. Van de droge en holle stengel van een reuzeberenklauw is dan weer een lamp gemaakt. 

Advertising
 

Je bent naast bloemen en planten ook gespecialiseerd in interieur. Waarom?

Daniël Deprez: “Meer en meer krijgen we de vraag om een interieur aan te kleden. Dan kijken we waar welke plant kan geplaatst worden en in welke pot zodat de planten in het geheel passen. Er wordt nu op een heel andere manier naar planten gekeken. Planten zijn een deel van het interieur geworden. Het zijn sculpturen in de ruimte geworden. Ze zijn tegenwoordig veel meer dan louter groenvulling. Ik stel vast dat mijn werkterrein zich meer en meer verlegt naar interieur. De vraag gaat veel verder dan ‘Ik wil een plant’.”

Bied je dan ook meubelen aan?

“Niet echt, want ik vind dat mijn kennis daarin beperkt is. Ik ben geen interieurarchitect en ik heb geen kennis van materialen. Daarentegen heb ik wel genoeg ideeën voor de inrichting. Ik weet hoe je een

interieur kan maken en hoe je met materialen kunt spelen. In mijn winkel doe ik echter mijn eigen ding. Ik wil mij niet laten beïnvloeden door anderen.”

Evoluties

Merk je ook een verschuiving in de bloemenverkoop?

“Alles evolueert, zelf evolueer je ook. Momenteel zijn veldboeketten in de mode. Toevallig past dit heel goed bij waarmee wij bezig zijn. Vroeger maakte ik bolle boeketten met natuurlijke bloemen. Nu mogen het wat lossere, wilde boeketten zijn. Op die manier presenteer ik mijn boeketten ook aan een ruimer publiek. Nichemarkten zijn niks voor mij, zonder een oordeel te vellen over iemand die het anders doen. Ik wil niet belerend zijn of mensen opvoeden. Ik wil alleen tonen dat het ook op een andere manier kan. Met natuurlijke materialen kan je even toffe dingen doen. Bij ons is ook niet alles bio maar het moet wel op een correcte manier gekweekt zijn. Dat is belangrijk voor mij.”

“De tijd is voorbij dat mensen een boeket kwamen kopen. Ze steken liever losse bloemen zelf in een vaas.”

De hoek met verse snijbloemen is niet bijzonder groot.

“We hebben geen massa snijbloemen staan. We proberen ons publiek daarin op te voeden. Je hoeft geen vijf soorten rozen in vijf verschillende kleuren aan te bieden. Je gaat naar een bepaalde winkel omdat je gelooft in wat die mensen maken. We werken puur met seizoensbloemen.”

De plantenverkoop zit in de lift. Hoe is de verhouding snijbloemen versus planten?

“20 à 25% bloemen, 75% planten. Alles komt terug en wordt opnieuw populair. Geen binnenhuisarchitect die met planten werkte. Hoe minder planten hoe beter, klonk het. Als er al planten in huis werden gezet, waren het drie identieke plantjes op een rij. Na veertien dagen werden ze weggegooid en kwamen er drie nieuwe in de plaats. Er zijn veel planten uit grootmoeders tijd die opnieuw heel populair zijn. Hoe bonter gekleurd de bladeren, hoe liever. Maar dat evolueert ook weer. Drie jaar geleden moest je zoeken naar een pannenkoekenplant. Cactussen werden ook weer populair maar de vraag neemt intussen alweer af. De vraag naar succulenten en aparte exclusieve planten stijgt dan weer. Mensen zijn op een andere manier bezig met planten en gaan er zelf naar op zoek op het internet. Het is enorm wat ze allemaal te zien krijgen.”

Opvallend: jullie beperken je niet tot rechtstreekse verkoop aan de klant.

“Voor onze plantenverkoop werken we ook samen met interieurwinkels of de zogenaamde belevingswinkels waar van alles aangeboden wordt gaande van kledij, accessoires tot planten. We volgen die wereld: dat leert ons dat daar planten gekocht worden op een andere manier. In onze winkel komen mensen die per definitie plantenliefhebbers zijn. In een interieurwinkel kopen mensen een plantje omdat ze op dat moment een ‘coup de foudre’ hebben met het plantje en omdat de prijs goed zit. Ze waren niet specifiek voor dat plantje gekomen. Dat is een heel andere benadering. Het leuke is dat we daardoor planten binnenbrengen in de leefwereld van die mensen. Je bereikt op die manier een heel ander publiek.”

Toekomst

Hoe ziet de toekomst voor floristen eruit volgens jou?

“De tijd is voorbij dat je een bloemenwinkel kon starten in de zoveelste winkelstraat en dan denken dat je vertrokken bent. De particulier koopt geen bloemen meer. Dat is gedaan. Mensen kopen nog bloemen voor zichzelf maar geven daar geen budget meer aan. Ze kopen wat losse bloemen om die vervolgens gestileerd in een vaasje te zetten. Als je moet wachten tot ze van jou een boeket vragen… Het is leuk als dat erbij komt, maar niet voldoende om je zaak draaiende te houden. Gent is een kleine stad of een groot dorp. In vergelijking met Antwerpen waar je – dankzij de nabijheid van een wereldhaven – veel meer bloemenabonnementen hebt dan in Gent. Daar schuilt een veel groter potentieel.”

Hoe houd jij je zaak draaiend?

“Op zich zitten we op een atypische locatie want onze winkel is niet gelegen in een winkelstraat. Wat we hier extra hebben, is het toerisme. Er komen ontzettend veel toeristen langs. Soms is dat interessant. Vooral als het toeristen zijn die in Gent op citytrip komen. Zij moeten het hier echt allemaal ontdekken. Dit is een totaal ander gegeven dan in een winkelstraat waar mensen tientallen prikkels krijgen. Alleen moet Gent opletten dat het centrum niet te toeristisch wordt. Het stadsbestuur heeft daar een verantwoordelijkheid in. We moeten vermijden dat er alleen maar koffiebars, hamburgertenten en souvenirshops komen. Jonge zelfstandigen die iets anders, origineel en kleinschalig willen brengen, moeten ondersteuning krijgen.”

Tekst: Ingrid Allaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: