Ho Ho Jee! Volgende kerst kleurt geel [FOTO’S]

Van duurzaam tot glamoureus: de kerst- en seizoensdecoraties van 2019 omvatten een breed scala aan ontwerpen en handgemaakte producten. Dat kon Fleur Magazine met eigen ogen vaststellen tijdens Christmasworld in Messe Frankfurt (25-29 januari 2019).

Advertising

Kleuren: blauw, goud & saffraangeel

Kerst mag dan nog veraf zijn, veel (groot)handelaars deden op Christmasworld al hun inkopen. De gigantische vakbeurs liet ons toe de trends voor het najaar al te ontdekken.

Dominant zijn warme, donkere kleuren. Overal spotten we blauw in allerlei tinten, zoals bessenblauw, meestal gecombineerd met goud. Ook met aardetinten zoals matcha-groen en koraalroze zit je goed.

Dé kerstkleur van 2019? Dat zou wel eens saffraangeel kunnen worden. In hun gigantische trendruimte lieten de Nederlandse ontwerpers van 2dezign gele bloemen, een gele kerstboom, gele kaarsen en zelfs een gele ijsbeer op het publiek los. “De verschillende tinten geel zullen dit winterseizoen een ultramoderne indruk maken. In combinatie met veel grijs, zwart en wat goud, verplaatsen we deze eenmalige zomerkleur naar de knusse warmte van de kerstperiode”, verklaart designer Rudi Tuinman.

Goed nieuws: dit jaar ligt de focus sterk op bloemen, met veel gele rozen, gerbera en witte orchideeënplanten.

Materialen: dierlijk & duurzaam

Duurzame materialen zijn dit jaar in zwang: niet alleen hout, katoen, glas en porselein, maar ook bloemen en gerecycleerd plastic.

Kerstballen zijn versierd met echt goud en hangers zijn artistiek versierd met parels, pailletten of veren. Ook te zien: culinaire motieven zoals cupcakes en taarten. En bovenal: heel veel dieren, van dolfijnen en tijgers tot pauwen en leguanen.

Een bron van extra inkomsten worden ook groene planten en orchideeën: zij zijn gemakkelijk te onderhouden en verpakt in zakken en potten, ideaal voor een spontane aankoop.


Noteer in je notebook

De volgende editie van Christmasworld vindt plaats van 24 tot en met 28 januari 2020 in Messe Frankfurt.

>> christmasworld.messefrankfurt.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: