Deze planten zijn summer proof

Hittebestendige planten zijn nu misschien niet jouw prioriteit. Maar vergis je niet: deze zelfredzame exemplaren doen het goed bij warme temperaturen en hebben weinig water nodig. Best gemakkelijk dus!

Advertising
 

Heesters

Met heesters als de vlinderstruikhortensia en tuinroos vul je je tuin op en voorzie je ‘m van kleur. Taxus baccata en schijnhulst kan je gebruiken als groene tuinafscheiding – maar los neerzetten kan natuurlijk ook. Laurier, met z’n mooie donkergroene blad en witte bloemtrossen geeft het hele jaar een zuidelijk tintje aan je tuin of balkon.

Vetplanten

AgaveAeoniumSedum en jadeplant (Crassula) zijn vetplanten die vocht opslaan in hun blaadjes. Eucalyptus kan aardig tegen warmte en droogte door zijn oliehoudende eigenschappen. Samen vormen ze een mooi groengrijs palet met de sfeer van een zondoorstoofde zomer.

Vaste planten

Van vaste planten als geranium en siergrassen zoals pampasgras heb je iedere zomer weer plezier. Botanische beauty’s aster en ijzerhard bloeit zelfs door tot laat in het najaar – wat een uithoudingsvermogen! Duizendblad is typisch een plant voor een tuin waarin de natuur een beetje haar gang mag gaan en vlinders en hommels van harte welkom zijn. Vlinders lok je trouwens ook met de paarse pluimen van salie. Bloeit de statige zonnehoed, dan weet je dat het hoogzomer is.

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.