Vorstbestendige planten

Het begint af en toe al heerlijk warm te worden. Je zou dan bijna denken dat de zomer voor de deur staat. Of het nu in de tuin, op het balkon of op het terras is – bij mooi weer willen veel mensen aan de slag met bloemen en planten. Maar let op – pas begin mei is het IJsheiligen, vanaf dan kun je je planten buiten zetten zonder nog bang te hoeven zijn voor nachtvorst.

Advertising
 

Gelukkig zijn er ook een paar vorstbestendige exemplaren, zodat je toch alvast lekker de tuin in kan bij die eerste paar zonnestralen.

vorstbestendige planten mooiwatplantendoen.nl

MADELIEFJE DE LUXE: BELLIS PERENNIS

Deze upgrade van de bekendste weidebloem bloeit uitzonderlijk vroeg – en vooral ook telkens opnieuw! En dat is een voordeel wanneer het thema nachtvorst aan de orde is. Bij wat vorstschade hier of daar, is ze heel vergeeflijk en ontwikkelt ze zo weer vrolijk nieuwe bloemen. Bovendien tovert ze de eerste felle kleuren in je tuin te voorschijn, of in je bloempotten.


WINTERSE BETOVERING MET DE LENTEROOS

Deze groene gezelschapsdame is natuurlijk niet alleen in het voorjaar een goede keuze. Al vanaf november verspreidt ze kleur en vrolijkheid in de tuin en trotseert daarbij zelfs de bittere kou. De lenteroos laat als het vriest wel haar kopje een beetje hangen, maar ze richt zich meteen op zodra het iets warmer wordt. Of het nu in wit is, in geel, abrikoos, roze, donkerpaars of met spikkels – deze plant tovert altijd een glimlach op ons gezicht.


STENGELLOZE SLEUTELBLOEM? DE WILDE PRIMULA!

De wilde primula is de natuurlijke variant van de meer bekende klassieke soorten, maar wel heel leuk. Ze voelt zich vooral heel lekker in de schaduw en bloeit in maart en april vrolijk voor zich uit. Absoluut een verrijking voor buiten, overal!

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: