Het bloemenparadijs van couturier Edwin Oudshoorn

Een beetje voorbestemd om couturier te worden was Edwin Oudshoorn zeker. Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste naaimachine en ontwierp en maakte hij met restlapjes zelf poppenkleedjes en beertjes. Het was dan ook een logische stap dat hij koos voor de studie van Fashion Designer. In 2004 sloot hij deze opleiding af aan de Kunstacademie van Arnhem (NL).

In 2005 won hij de Frans Molenaar Coutureprijs, een prijs waarmee couturier Frans Molenaar jonge ontwerpers met couturetalent een duwtje in de rug wil geven. Speciaal voor deze award ontwierp Edwin een eigen collectie. En zo ging de bal aan het rollen …

Bij Edwin draait alles om vakmanschap, geen commerciële productie, maar creaties met de hand gemaakt voor privéklanten. Een heel bijzondere persoonlijke jurk wordt met de hand gecreëerd, geborduurd … voor één dag.

Hier kunnen we een prachtige parallel leggen met floral art waar bruidsboeketten ook heel persoonlijk ontworpen worden speciaal voor deze ene bijzondere dag.

Edwin Oudshoorn heeft zelf ook een heel bijzondere band met bloemen. Zijn interesse geldt vooral de bloemen zelf. In zijn couturewerk komt dit tot uiting in de bloemencorsages, de bloemenprints, het ontwerp zelf geïnspireerd op bloemen en de presentatie van zijn collecties met bloemen. Het gebeurt ook wel eens dat hij het bruidsboeket voor zijn bruiden zelf maakt!

Het volledige interview kan je lezen in Fleur Creatief Zomer 2014

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.