Herfstinspiratie in de nieuwe Fleur Creatief

September is begonnen! Dat betekent een nieuwe editie van Fleur Creatief boordevol herfstinspiratie. Lees hier wat je kan verwachten van het herfstnummer en bestel nu al jouw exemplaar.

De Fleur Creatief herfst is er!

In Fleur Creatief herfst pakken we uit met sfeervolle creaties in warme najaarstinten.

  • We gaan vernieuwend te werk met typische herfstmaterialen zoals bladeren, bessen, vruchten, koolsoorten, …
  • We laten je kennismaken met een onbekendere herfst waarbij we aan de slag gaan met minder evidente en minder gekende materialen. Wat dacht je van een cactuscreatie of van een schaal gemaakt uit kastanje bolsters?
  • We zetten Physalis in de kijker en geven je 4 originele ideeën met de lampionplant.
  • We trekken in dit nummer ook de kaart van de duurzame materialen en gaan daarom graag aan het werk met de nieuwste milieuvriendelijke producten van Smithers-Oasis.
  • We blikken terug op 24 jaar Fleuramour. Dit jaar zouden we het zilveren jubileum vieren met een sprookjesachtige editie, maar COVID-19 besliste daar anders over. In het herfstmagazine zetten we een aantal opmerkelijke ‘erekoer-creaties’ in de kijker.
  • We stellen jullie voor aan enkele deelnemers van de Europese Kampioenschappen van 2021 in Polen. Met in deze editie: Georgios Nikolakopoulos (Griekenland), Caroline Crabb (Verenigd Koninkrijk), Jimmy Englund (Zweden), Gabor Nagy (Hongarije), Katharina Albrechtsen (Denemarken), Johannes Struber (Oostenrijk), Yulia Medvedyeva (Estland).
  • We tonen jullie 12 indrukwekkende florale bloemenhoofden door Marianna Debchinskaya, meesterflorist en de Oekraïense kandidaat voor de Europese kampioenschappen.

De herfsteditie verschijnt in week 37 (07/09/2020 – 13/09/2020). Neem hier al een kijkje in het magazine:

 

>> Bestel de herfsteditie!

 

Op de cover: Rozenkrans door Sören Van Laer

Op de cover zien we een prachtige creatie met een mix van rozen en nutans, gehuld in gedroogde laurierbladeren. Wij spraken met Sören Van Laer, florist achter deze creatie.

“Deze creatie is gebaseerd op een schaal waar ik thuis mijn fruit in leg. In bloemenvorm werd het een schaal gemaakt van laurierbladeren met daarin een mooie selectie van Decofresh rozen in sobere kleuren. Het werk werd aangepast aan de ruimte waarin de creatie wordt tentoongesteld. Het bloemendesign bevindt zich namelijk in het notarishuis in Bornem, in een kamer met unieke sfeer. Deze omkadering vroeg natuurlijk om een speciaal bloemenwerk.”

Toch is de rozenkrans niet dé ultieme favoriet van Sören. Zijn grootste trots gaat naar één van zijn andere werken uit de herfstuitgave van Fleur Creatief. “Mijn favoriete werk uit het herfstmagazine is toch wel de cirkel met gevriesdroogde rozenblaadjes van Avalane. In combinatie met de bijzondere kleuren van de sierkolen vormen ze een mooi geheel. Bovendien houd ik van alle soorten cirkels. In dit werk word je er als het ware ingezogen. De pure vorm en de soberheid van een werk zijn voor mij belangrijk. In dit werk van mezelf vind ik deze twee dingen het meest terug.”

Wil je deze twee bloemwerken van Sören graag zelf maken? Bestel Fleur Creatief herfst en ontdek stap voor stap hoe je aan de slag gaat.

Meer weten over deze florist? Bekijk hier de website van Atelier Sören Van Laer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.