Hendrik Olivier wint het Belgisch Kampioenschap

Op zondag 24 augustus vond tijdens All4Home in Flanders Expo Gent het Belgisch Kampioenschap Bloemschikken plaats dat om de vier jaar georganiseerd wordt door de Koninklijke Unie van Floristen van België. Acht deelnemers: Hendrik Olivier, Olivier Petillion, Geoffroy Mottard, Tania Huyghe, Sören Van Laer, Robin Van Nuffelen, Iroqui Hutsebaut en Stefan Van Berlo gingen de uitdaging aan.

Vijf opdrachten stonden hun te wachten:

  1. Een boeket met als thema ‘geboorte van een tweeling’
  2. Een vrij werk rond ‘Indian Summer’
  3. Een bruidsboeket ‘Vintage’
  4. Een verrassingsstuk
  5. Een feesttafel voor Michaël Jackson

Het werd een boeiende wedstrijd met creatief en hoogstaand werk. Voor de jury was het een zware opdracht om alle werken te beoordelen en uit het achttal een selectie van de drie winnaars te maken. De jurering werd opgesplitst in enerzijds een team dat voor de beoordeling van het technische aspect ging: Janos Szabo en Attila Boros. Anderzijds Benny Vaes en André Cornet die het compositorische aspect beoordeelden.

Hendrik Olivier werd de Kampioen van België en werd op de voet gevolgd door Stefan Van Berlo. Sören Van Laer werd derde. Deze drie kandidaten nemen het tijdens de volgende editie van All4Home in februari 2015 tegen elkaar op in een battle, waarbij alleen verrassingswerk op het programma staat. De winnaar van de battle zal in september 2015 deelnemen aan het Europees Kampioenschap Bloemschikken in Genua in Italië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.