Help jij België aan overwinning Europa Cup?

Jolien Vanderstappen vertegenwoordigt België op het Europees kampioenschap bloemsierkunst in juni. Daar zal ze strijden tegen 26 landen: een hele onderneming. Om haar een duwtje in de rug te geven, is ze op zoek naar bedrijven en sympathisanten voor een gift en twee lichte vrachtauto’s.

Weinig financiële middelen

Het ene EK is het andere niet. Terwijl ze in andere disciplines met geld worden overladen, kunnen de deelnemers aan de Europa Cup floral art elke cent goed gebruiken.

Jolien wordt momenteel al door een aantal bedrijven gesteund, waaronder Fleur Creatief, Smithers-Oasis en Rentmeesters maar ze kan nog wat extra steun gebruiken. Ook al investeert ze zelf met haar bloemenzaak Movaert.

“De federatie betaalt mijn inschrijving, de rest moet ik zelf bekostigen. Intussen heb ik wel een sponsor gevonden voor de bloemen en voor het materiaal, maar ik hoop nog iemand te vinden die mij kan helpen aan een camionette met koeling, voor het transport van mijn bloemen naar Polen. Die koeling is erg belangrijk omdat de bloemen anders verwelkt aankomen en in juni kan het sowieso al warm zijn. Daarnaast kan ik ook een lege camionette voor mijzelf en mijn assistent Sören Van Laer gebruiken, omdat wij op voorhand reizen. Als we voldoende giften verzamelen, kunnen we anders nog de huurkosten dekken.”

Laat jij je goed hart spreken? Je kan Jolien contacteren per mail naar jolien_movaert_vanderstappen@hotmail.com.

Lees verder onder de foto

Met Sören Van Laer (archiefbeeld)

Ambitie

“Ik ga naar het EK om te winnen. Volgens mij is de Poolse thuisspeelster Iza Tkaczyk de grote favoriet. Voor mij zal het sowieso een enorme ervaring en goeie leerschool zijn”, beseft Jolien. Als Belgisch juniorenkampioen van 2016 mocht zij normaal naar het jongeren-EK in 2017 gaan. “Maar omdat ik die week bevallen ben, heb ik moeten afzeggen.” Haar assistent Sören Van Laer nam haar plaats in (met een knappe 3de plaats tot gevolg). Nu staat Sören zijn plaats af aan Jolien.

Jolien houdt ervan om natuurlijke materialen zoals hout te gebruiken. De in 2016 overleden Stijn Simaeys is haar grote voorbeeld.

Meer info over het EK en alle deelnemers lees je hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: