Helleborus Floral Award op 18 en 19 februari

Februari is helleborusmaand in Plantencentrum Het Wilgenbroek in Oostkamp bij Brugge. Op 11 februari kan je er een bloemschikcursus volgen en op 18 en 19 februari vindt de Helleborus Floral Award plaats, een wedstrijd voor floristen en studenten bloemsierkunst.

In Het Wilgenbroek kan je genieten van een aangelegde tuin waarin de verschillende helleborusplanten worden voorgesteld, in combinatie met andere winterbloeiers en groenblijvende planten.

Daarnaast is er ook een tentoonstelling van de helleborus, die gepaard gaat met kunst: beelden worden gepresenteerd in een prachtige omgeving. Je ontdekt er ook een florale installatie door Els Geerdens en Martine Meeuwssen: de helleborus op een andere manier gepresenteerd door de handen van 2 topfloristen!

Maar dé topafspraak is de Helleborus Floral Award waarbij professionele floristen en studenten hun werk met Helleborus voorstellen. Dit is ondertussen al de 9de editie op rij van deze wedstrijd en je kan ze doorlopend bezoeken in het weekend van 18 en 19 februari.


Het volledige programma:

  • 1ste – 2de – 3de weekend van februari : tearoom van 11 tot 17 uur
  • Zaterdag 4 februari om 11 uur en om 14 uur: Volg een rondleiding bij een boomexpert. Hij heeft het o.a. over duurzame lokale houtproducten
  • Zaterdag 11 februari om 14 uur: Bloemschikcursus door Els Geerdens van Ateljee E
  • Zondag 12 februari om 14 uur: Uitgebreide high tea gebracht door Maison Florence
  • Zondag 12 februari om 14 uur: Workshop voor kids
  • Zaterdag en zondag 18 en 19 februari: Helleborus Floral Award, professionele floristen en studenten stellen hun werk voor met helleborus
  • Zondag 19 februari om 9 uur: Ontbijt/brunch, verzorgd door Maison Florence in de serre tussen de helleborus

Info: www.hetwilgenbroek.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.